Canlı bomba Dokumacılar üyesi mi ?

Canlı bomba Dokumacılar üyesi mi ?

Suruç saldırısını gerçekleştiren canlı bomba ile Diyarbakır'da HDP mitingine saldırı düzenleyen Orhan G.'nin Dokumacılar grubuna üye olduğu iddia edildi.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda canlı bomba olduğu ileri sürülen Ş.A.A.'nın, PYD’ye karşı savaşan “Dokumacılar” olarak da bilinen grubun üyesi olduğu 14 Ekim’de Suriye’ye geçtiği öne sürüldü. 5 Haziran’da Diyarbakır'daki HDP mitinginde 4 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı gerçekleştiren Orhan G.’nin de bu grubun üyesi olduğunun tespit edildiği de iddialar arasında.

Hürriyet'ten Banu Şen'in haberine göre, İkisi de Adıyamanlı olan Ş.A.A. ve Orhan G.’nin 14 Ekim 2014’te Suriye’ye geçtikleri birlikte PYD’ye karşı Tel Abyad'da IŞİD’e katılarak savaştıkları da gelen bilgiler arasında. Ş.A.A. ve Orhan G.’nin  komutanlarının yaralı olarak PYD’ye esir düştükten sonra Türkiye’ye döndükleri de iddia edildi. 

60 KİŞİLİK GRUP

Çoğunluğu Adıyamanlılardan oluşan ve 60 kişi olduğu tahmin edilen Dokumacılar Grubu’nun Tel Abdyad'da PYD'ye karşı savaştığı belirtildi. Tel Abyad'da karargahları bulunduğu öne sürülen Dokumacılar Grubu, PYD'ye karışı savaşırken büyük yenilgi aldığı belirtildi. Grubun komutanının PYD'ye esir düştüğü, bunun üzerine  Orhan G. ile Ş.A.A.'nın Türkiye geldiği ve bombalı saldırı düzenlediği ileri sürüldü.