Cezaevinde Mahkumlara Şiir Terapisi

Cezaevinde Mahkumlara Şiir Terapisi

Gaziantep H Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan mahkumlar, Şair Yazar Burak Ballı’nın şiir dinletisine hayran kaldı.

- Gaziantep H Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan mahkumlar, Şair Yazar Burak Ballı’nın şiir dinletisine hayran kaldı.

Şair Yazar Burak Ballı, tarafından cezaevindeki mahkumların hayata ve geleceğe bakışı açısından, daha olumlu tepkilerinin yer alması, okuma ve sanatsal yönlerinin ortaya çıkarılması, sosyal yönlerinin öne çıkarıldığı proje kapsamında Gaziantep H Tipi Kapalı Cezaevi’nde şiir terapisi yapıldı. Şair Yazar Ballı Şiir Terapisi için hazırlamış olduğu görsel sunularla şiirlerini seslendirdi. Duygulu anlar yaşan mahkumlar yapılan etkinlikten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek yapılan etkinlikten ötürü cezaevi yönetimine teşekkür etti.

Şiir dinleti programının farklı bir uygulama olduğunu ifade eden Gaziantep H Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Hasan Öz, “Burada amacımız hükümlülerin ve tutukluların topluma barışık olmasıdır. Ayrıca eğitim birimimizde hükümlülere meslek kazandırmak için 15’e yakın kurs açtık. Psiko-sosyal birimimizle de bu tür etkinlikler rehabilite çalışmaları yapıyoruz. Bu tür etkinlikleri tutuklu ve hükümlülerin üzerinde çok olumlu etkileri var. Bu tür organizasyonlar ceza evimizdeki huzuru artırmaktadır” dedi.

Şair Yazar Burak Ballı, şiir terapisinin özellikle alkol ve madde bağımlılıklarının tedavisinde, kronik ve terminal hastalıklarda psiko-sosyal desteğin bir parçası olarak kullanıldığını belirterek, “Şiir terapisi, bireyin kendi ve diğerlerini algılamasında netlik kazanması, yaratıcılık, öz-güven ve kendini ifade becerisinin artması; yoğun duyguları kağıda dökerek gerilimini azaltması, yeni fikir, iç görü ve bilgilerin sentezi yaparak yeni anlamlar oluşturması, davranış ve tutumlarının değişmesini sağlayacak olgun başa çıkma becerilerinin gelişimi yönünde katkı sağlıyor” dedi.