Demirtaş 68'lilere söz verdi

Demirtaş 68'lilere söz verdi

Seçimlerde HDP'yi destekleyeceklerini söyleyen 68'lilere Demirtaş söz verdi: ''Alternatif bir halk hareketi oluşturacağız''

68'liler, 7 Haziran genel seçimlerinde HDP'yi destekleyeceklerini belirterek, dayanışma içerisinde olacaklarını ifade etti. Eşbaşkan Demirtaş, "68'de boyun eğilmiş olsaydı, bugün HDP olmayacaktı" diyerek, 'alternatif bir halk hareketi' oluşturacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Genel Merkezi’nde 68’liler ile bir araya geldi.

68’liler adına konuşan Ruhi Koç, barış, demokrasi, eşitlik ve adalet mücadelesi doğrultusunda HDP’nin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Ziyaretten dolayı 68’lilere teşekkür eden Demirtaş, partilerine dönük çok sayıda dayanışma mesajı aldıklarını belirterek, “Bu defa çok önemli bir destek ile karşı karşıyayız. Bizim yükümüzü, sorumluluğumuzu, omuzlarımızdaki görev emrini çok daha arttıran bir deklarasyon oldu” dedi.

Hem Türkiye’de hem de dünya genelinde 68 kuşağının ezilenler ve emekçiler adına hayalleri olan rüzgarın taşıyıcıları olduklarını belirten Demirtaş, “Biz oradan aldığımız mirasla bugün buradayız. O gün boyun eğilmiş olsaydı, bugün HDP olmayacaktı” dedi.

68 ruhunun yaşadığına en büyük kanıtın HDP’nin varlığı olduğunu belirten Demirtaş, HDP’de bir araya gelenlerin bu ruhu pratiğe geçirme inancı taşıdıklarını söyledi.

Demirtaş, “HDP sadece Kürt hareketinin değil, ortak ruhun yarattığı gerçek bir alternatif ve biz gözümüz gibi koruyoruz. Biz titizlikle yaklaştıkça egemenler de o kadar panikliyorlar. Çünkü ilk defa TİP’den bu yana parlamenter sisteme bu kadar doğrudan müdahale imkanı doğdu” dedi.

'SİZLERİ MAHÇUP ETMEYECEĞİZ'

Amaçlarının yalnızca güçlü bir şekilde parlamentoya girmek olmadığını belirten Demirtaş, alternatif bir halk hareketi oluşturacaklarını ve iddialı olduklarını söyledi.

Seçimlerde AK Parti’yi iktidardan düşürerek tek başına hükümet kuramayacağı bir durum yaratacaklarını belirten Demirtaş, “Bunu gerçekleştirebilirsek Türkiye’de bir grup eli kana bulaşmış yönetim grubu dışında kimsenin korkmasına gerek yok. Dünyanın en zengin topraklarında bu kadar açlık işsizlik çekmeyeceğiz. Bu dayanışma bizler açısından son derece önemli, umut ediyoruz, sizleri mahcup etmeyeceğiz” dedi.