Mhp'nin Burdur Mitingi

Mhp'nin Burdur Mitingi

Genel Başkan Bahçeli: (2)- " (Kaset tartışmaları) Özel hayatı linç eden ahlaksızlar demokrasiden anlamazlar. İnsan haysiyetine saldıran kaset tezgahtarları demokrasiyi hakkıyla benimseyemez. Namuslu insanlara çamur atan reziller ve bunlara kol kanat geren

BURDUR (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kaset tartışmalarına ilişkin, "Özel hayatı linç eden ahlaksızlar, demokrasiden anlamazlar. İnsan haysiyetine saldıran kaset tezgahtarları demokrasiyi hakkıyla benimseyemez. Namuslu insanlara çamur atan reziller ve bunlara kol kanat geren fırsatçılar insan olmanın erdemini hiç dikkate almazlar" dedi. 

Bahçeli, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. 

"Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun velayet altında olduğunu, henüz rüştünü ispat edemediğini, himaye ve gözetim altında tutulan biri olarak varlığını gösteremediğini" öne süren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şahsına en çok yakışan sıfat da serok Ahmet olacaktır. Davutoğlu öyle bir dipsiz çukurdadır ki, merhum Başbakan Menderes asılırken MHP'nin nerede olduğunu sormaktadır. Böylesine çapsız ve yönsüz soruya verilecek ne bir cevap ne de bir karşılık vardır. Sayın Davutoğlu sen neredeydin, hangi çamurlarda geziyordun, oynuyordun?"

Milliyetçi Hareket'in tarihinin belli ve nerede durduğunun da net olduğunu söyleyen Bahçeli, Yassıada ve Sivriada'yı demokrasi ve özgürlük adası olarak projelendirmenin Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı demokrat ve özgürlüklere saygı duyan kişiler konumuna getirmeyeceğini savundu.

Demokrasinin bir şuur meselesi olduğuna işaret eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu da Davutoğlu’nda yoktur. Özgürlüklere hürmet, insan olmanın onuruna riayettir, bu ise Erdoğan'da olmayan bir şeydir. Davutoğlu, proje tamamlandıktan sonra 27 Mayıs'ta Meclis'in Yassıada'da toplanmasını talep etmektedir. İmralı'da toplananların, ada konusunda tecrübesi hayli fazladır. Davutoğlu Yassıada'yı bıraksın da İmralı'daki ihanet oturumlarını anlatsın. Merhum Başbakanı anmak için önce demokrasiye saygı duymak, darbe çığırtkanlarına prim vermemek her şeyden daha anlamlı ve değerlidir." 

- Kaset tartışmaları

Kaset tartışmalarına da değinen Bahçeli, "Özel hayatı linç eden ahlaksızlar, demokrasiden anlamazlar. İnsan haysiyetine saldıran kaset tezgahtarları demokrasiyi hakkıyla benimseyemez. Namuslu insanlara çamur atan reziller ve bunlara kol kanat geren fırsatçılar insan olmanın erdemini hiç dikkate almazlar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun ülkenin zenginleştiği, geliştiği yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını öne süren Bahçeli, bu açıklamaların arkasında yoksulluğun, açlığın, yolsuzluğun, işsizliğin, kayırmanın ve yağmanın var olduğunu iddia etti.

Ülkenin büyüdüğü yönündeki açıklamaların arkasında ise borç, rantiye, ipotek olduğunu söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Huzur ve güvenlik safsatanın arkasında bölücülük vardır, kapkaç vardır, çeteleşme vardır. AKP'de korku dağları sarmıştır. Bu korku hesap verme korkusudur. Hırçınlıkları bundandır.  Uykuları bunun için kaçmaktadır ancak korkunun ecele faydası yoktur. Milliyetçi Hareket milletimizden aldığı güçle iktidara koşmaktadır." 

- "CHP'ye oy veren vatandaşlarım, bu defa bizimle yürüyün"

Burdur'un milliyetçi hareketle iktidara yürüyeceğini dile getiren Bahçeli, önceki seçimlerde farklı partilere oy verenlerden MHP'ye oy vermelerini istedi. Bahçeli, şöyle konuştu:

"AKP'ye oy veren kardeşim, ülkemiz kötüye gidiyor. Artık siyasi taassup ve tarafgirlikle hareket edecek vakit kalmamıştır. AKP, aldığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye’yi harabeye çevirmiştir. AKP'ye destek veren kardeşim, ülken için, milletin için, vatanın için, geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır yoktur, bunlarda ümit yoktur, bunlarla huzur yoktur. CHP'ye oy veren vatandaşlarım, çağrım sizleredir, gelin bu defa bizimle yürüyün. Kararsız duran, henüz tercihini yapmamış kardeşim, boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle, senin yanındadır.

- MHP'nin seçim beyannamesi

Bahçeli, 3 Mayıs'ta seçim beyannamelerini "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek" ismiyle ilan ettiklerini hatırlattı. 

Türk milletinin seçim beyannamesini heyecanla karşıladığını ifade eden Bahçeli, projelerini şöyle anlattı:

"Beş ana projemizle milletimizin tüm sıkıntılarını çözmek için yola koyulduk. Diyorum ki, yoksullukla savaşacağız, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceğiz. Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz. Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten ekonomi programımızla aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz. Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır. Türkiye MHP iktidarıyla milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacaktır."

Bahçeli, daha sonra partisinin Burdur milletvekili adaylarını tanıttı ve vatandaşlara çiçek dağıttı.

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı