Milli Kütüphane 65 yaşında !

Milli Kütüphane 65 yaşında !
Güncelleme:

Milli Kütüphane'nin kitap sayısı, son 10 yılda 3 milyona yükseldi.

Milli Kütüphane'nin 65. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katılmak üzere Milli Kütüphane'ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, törenin devamında bulunamayacağını, özel ve önemli bir toplantıya katılmak zorunda olduğunu ifade etti.

Günay, şöyle konuştu:

''Bugün Milli Kütüphanemizin kuruluş yıl dönümü. Milli Kütüphanemizin kitap sayısı son 10 yılda bir milyon kadar artarak, iki milyondan üç milyona, kullanıcı sayısı da 200 binlerden 700 binlere çıktı. Türkiye'nin kültür ve sanat yaşamında Milli Kütüphanemiz çok daha özel ve önemli bir yer tutuyor. Başkanımız başta olmak üzere geçmişten bugüne emek veren herkese çok teşekkür ederim.''

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç de kütüphaneciliğin bir dönem Türkiye'de ihmal edildiğini ancak bugün Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce il il gezilerek gayretli çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek, müze kütüphanecilik konusunda da önemli adımların atıldığını belirtti.

Milli Kütüphane'nin, 65 yaşına bu önemli çalışmalarla girdiğini dile getiren Genç, 65 yaşın bir olgunluk yaşı olduğunu, bundan sonra da Milli Kütüphane'nin daha hızlı bir koşuyu sürdürerek ileri doğru gideceğini kaydetti.

MODERN VE AKILLI BİNA EN GEÇ 2014'TE HAZIR

Milli Kütüphane Başkanı Tuncel Acar da Milli Kütüphane'de yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Cumhuriyet öncesinde yayımlanan gazetelerin Milli Kütüphane'nin veri tabanına aktarılması çalışmasının çok önemli bir adım olduğunu dile getiren Acar, ayrıca dijital veri tabanı ve görme engellilere yönelik ses bankasının da kurulduğunu, ayrıca 25 bin afişin dijital ortama aktarılması çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Milli Kütüphane'nin ayrıca birçok sanatsal etkinliğe ve toplantılara da ev sahipliği yaptığını anlatan Tuncel Acar, ''Modern ve akıllı binamıza da en geç 2014 yılında kavuşacağız. Bu da bizi mutlu etmektedir'' dedi.

Kurumların da insanlar gibi olduklarını, çalışmalarıyla yaşadıklarını belirten Acar, ayakta durmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmeleri gerektiğini söyledi.