Sahte İkametgahla Sahte Kayıt İddiası

Sahte İkametgahla Sahte Kayıt İddiası

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Aksaray Şube Başkanı Sinan Yavaş, yaklaşan yerel seçimler öncesi kent merkezinde oturmasına rağmen bazı kişilerin sahte ikametgah belgesiyle Nüfus Müdürlüğüne giderek köy ve ilçelerde oy vermek için kayıt yaptırıldığını ileri

- Türkiye Muhtarlar Federasyonu Aksaray Şube Başkanı Sinan Yavaş, yaklaşan yerel seçimler öncesi kent merkezinde oturmasına rağmen bazı kişilerin sahte ikametgah belgesiyle Nüfus Müdürlüğüne giderek köy ve ilçelerde oy vermek için kayıt yaptırıldığını ileri sürdü.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Aksaray Şube Başkanı Sinan Yavaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bunu belgelerle tespit ettiklerini ve gerekli yasa işlemleri yaptıklarını belirterek, “Bu illegal kayıt taşımalar kanunen de yasaklanmış ve büyük oranlarda para cezaları ile bu yasak desteklenmiştir. Sahte ikametgah bildirmesinin cezası 782 TL’dir. Yaklaşan yerel seçimlerde herkes kendi belediye başkanını veya muhtarını desteklemek istiyor. Bu çok doğaldır, ancak bunun için illegal yollara gidilmez, bu tür sahtecilik yapılmaz. Bu çerçevede Aksaray’da inceleme ve araştırma başlattık. Tüm köy ve ilçelerde çalışmalar yapılıyor. Bu tespit ettiklerimizden sonra yine sahte ikametgah ile kayıt tespit edersek cezai işlemlerini uygulayacağız” dedi.