ABD duyurdu: El Kaide'nin üst düzey ismi öldürüldü

ABD duyurdu: El Kaide'nin üst düzey ismi öldürüldü
Güncelleme:

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye'nin Tel Abyad şehrinde insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda El Kaide elebaşlarından Abdülhamid el-Matar’ın öldürüldüğünü duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü John Rigsbee yaptığı yazılı açıklamada, "ABD’nin Suriye’nin kuzeybatısında düzenlediği hava saldırısında üst düzey El Kaide lideri Abdülhamid el-Matar öldürüldü" ifadelerini kullandı.

"SİVİL KAYIPLARA İLİŞKİN BİLGİ YOK"
Rigsbee, MQ-9 tipi insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda sivil kayıplara dair herhangi bir bilgi olmadığını kaydederek, "El Kaide, Amerika ve müttefiklerimiz için bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. El Kaide Suriye'yi, yeniden inşa etmek, dış örgütlerle koordinasyon sağlamak ve dış operasyonları planlamak için güvenli bir sığınak olarak kullanıyor. El Kaide ayrıca Suriye'yi, Suriye, Irak ve ötesine ulaşan tehditler için bir üs olarak kullanıyor" dedi.

Rigsbee, ABD’nin ülkesine zarar vermeyi amaçlayan El Kaide ve diğer terör örgütlerinin üyelerini hedef almaya devam edeceğini belirtti.

Etiketler abd Suriye el kaide