ABD'den ''Yeni Şafak ve Yeni Akit'' açıklaması

ABD'den ''Yeni Şafak ve Yeni Akit'' açıklaması
Güncelleme:

Yeni Şafak gazetesi ve Akit Medya Grubu'na yönelik saldırılarla ilgili ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'tan açıklama geldi.

Yeni Şafak gazetesi ve Akit Medya Grubu binalarına bugün sabah saatlerinde düzenlenen saldırılarla ilgili olarak ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass açıklama yaptı.

ABD Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından İngilizce ve Türkçe olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gazetecilere yönelik şiddet hiçbir zaman kabul edilemez. Özgür ve çoksesli bir basın demokratik toplumlar için vazgeçilmezdir. Her gazetecinin olduğu gibi, Yeni Şafak ve Yeni Akit'in de misilleme korkusu olmadan haber yapma hakkını savunuyoruz.”

ARKA ARKAYA SALDIRDILAR

Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan Yeni Şafak gazetesi binasına, saat 05.00 sıralarında, kimliği belirsiz yüzleri maskeli 3-4 kişi tarafından silahlı ve molotoflu saldırı düzenlendi. Bina önüne gelen saldırganlar, giriş kapısına molotof kokteyli atıp, binanın camlarına uzun namlulu silahla ateş açtı. Olayda, ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi. 

Saldırıdan yaklaşık yarım saat sonra Yeni Akit Gazetesi'nin bulunduğu Akit Medya Grubu binasına da saldırı yapıldı.

Küçükçekmece, Halkalı Merkez Mahallesi, Dereboyu Caddesi üzerinde bulunan Akit Medya Grubu binasına saat 05.30 sıralarında gelen kimliği belirsiz yüzleri maskeli kişiler, binaya molotoflu ve silahlı saldırı düzenlendi.