ABD'den flaş PKK açıklaması

ABD'den flaş PKK açıklaması
Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, PKK ile görüştüklerine dair iddiaları yalanladı.

Amerika’nın Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, PKK ile Amerika’nın görüştüğüne dair iddiaları yaptığı açıklama ile yalanladı.

Kirby, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada: “PKK ile doğrudan hiçbir görüşme söz konusu değil. PKK bir yabancı terör örgütüdür. PKK ile oturup görüşmeler yapmıyoruz. Pozisyonumuzla ilgili değişen hiçbir şey yok.” dedi.

Kirby, bir gazetecinin “Doğrudan görüşme yok, yani dolaylı olabilir mi demek istediniz?” sorusuna ise, “İfade etmek istediğim PKK ile hiçbir görüşmemiz olmadığı. Doğrudan ya da dolaylı PKK ile görüşmüyoruz” yanıtını verdi.

PKK’nın şiddetten ve saldırılarından vazgeçmesini söyleyen Kirby: “PKK şiddetten vazgeçmeli, barış sürecine dönmeli ve Türkiye’deki Türk vatandaşlara saldırılarından vazgeçmelidir” dedi.

ABD’nin Ekim ayında Patriotları Türkiye’den çekeceği konusu da toplantıda gündeme geldi.

Bir gazetecinin neden böyle bir karar alındığını sorması üzerine Kirby partiotların yenilenme ve modernizasyon amacıyla geri çekildiğini açıkladı. Bunun uzun süredir gündemde olan askeri bir karar olduğunu vurgulayan Kirby, Ankara’nın bu kararı öfkeyle değil anlayışla karşıladığını söyledi.

Patriotların geri çekilmesiyle ilgili Türkiye’nin tepkisini soran bir gazeteciye Kirby: “Askeri kararın alındığı toplantı odasında ben yoktum. Bana söylenen diyaloğun samimi ve açık sözlü bir görüşme olduğu ve sonunda bu kararın anlayışla karşılandığı.” diyerek kararın öfkeyle karşılandığına ilişkin herhangi bir açıklamanın kendisine iletilmediğini belirtti.

Etiketler PKK abd John Kirby