Almanya gizli hesapları ortaya çıkardı !

Almanya gizli hesapları ortaya çıkardı !
Güncelleme:

Almanya, Yunanistan'ın borçlarını ödeyebilmesi için İsviçre'deki gizli hesapları Yunanistan'a verdi.

Almanya Yunanistan’ın borçlarını daha sağlıklı ödeyebilmesi için İsviçre bankalarındaki Yunan hesaplarının gizli bilgilerini Yunanistan hükümeti ile paylaştı.

Almanya Yunan vatandaşlarının İsviçre hesaplarında bulunan mevduatlarıyla ilgili bilgilerini Yunanistan’la paylaştı. Yunanistan vatandaşlarının İsviçre’deki off-shore hesaplarında 3.7 milyar Euro parası olduğu tahmin ediliyor. İsviçre’deki hesap hareketleriyle ilgili 10 bin farklı bilgi Yunan hükümetine verildi. Yunanistan’ın dünyanın çeşitli ülkelerindeki off-shore hesaplardan dolayı yılda 20 milyar euro vergikaybı olduğu ifade ediliyor.

YUNANİSTAN'A YARDIM ETTİK

Kuzey Rehn Westfalia Maliye Bakanı Norbert Walter-Borjans konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yunan hükümeti ülkesindeki vergi dürüstlüğüyle ilgili önemli bir adım attı. Vergi müfettişlerimizin başarılı çalışması sonucu onlara yardım ettik” dedi Yunanistan Maliye Bakanı Trifon Alexiadis Almanya’dan aldıkları bilgilerden memnun olduklarını dile getirerek daha fazla detay için İsviçre’ye başvuracaklarını söyledi.

ALMANYA'YA 57 MİLYAR EURO BORCU VAR

Yunanistan’ın toplam borçlarını tutarı 320 milyar euroyu aşıyor. Bu borçların  yüzde 60’ını Euro Bölgesi ülkelerine olan ödemeler oluşturuyor. Yunanistan’ın sadece Almanya’ya 57 milyar euro borcu bulunuyor.