Bizim yapamadığımızı onlar yaptı: ''Artık sığınmacı kabul edemeyiz''

Bizim yapamadığımızı onlar yaptı: ''Artık sığınmacı kabul edemeyiz''
Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatında yaklaşık 1 yıl geride kalmışken, Ukrayna'daki insanlık dramında Estonya'dan şok bir açıklama geldi. Estonya Başbakanı "Artık Ukraynalı sığınmacıları kabul edemeyiz" diyerek kapıları kapattı.

Rusya'nın Ukrayna'daki özel askeri operasyonu devam ederken kış şartlarında Ukrayna'dan Avrupa'ya kaçan sığınmacıların sayısında artış bekleniyor.

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, yaptığı açıklamada ülkesinin Ukraynalılara gösterdiği cömertlikten gurur duyduğunu belirterek, "Her şeyin bir sınırı var. Konut ve işlerimiz tükendiği için artık insanları kabul edemez hale geldiğimizde diğerleri elini taşın altına koyacak" dedi.

Kallas, "Ukrayna'dan gelen sığınmacılara artık yardım edemeyeceğimizi Finlandiya ile görüştük ve Finliler daha fazla insanı barındırabileceklerini söylediler" ifadelerini kullandı.

Plana göre Estonya makamlar, ülkeye gelen Ukraynalılara Finlandiya başta olmak üzere diğer ülkelere geçmeleri gerektiğini bildirecek.

Öte yandan Ukrayna'da durumun kötüleşmesine rağmen şimdiye dek sığınmacı sayısında artışa şahit olmadıklarını kaydeden Kallas, Tallinn'in Kiev'e 'insanların ülkeden ayrılmaması için yaşam koşulları yaratmak üzere' yardım sağladığını vurguladı.