Eski Nissan CEO'su Ghosn'un kaçırılması davasında karar çıktı

Eski Nissan CEO'su Ghosn'un kaçırılması davasında karar çıktı
Güncelleme:

Eski Nissan Üst Yöneticisi (CEO) Lübnan asıllı Carlos Ghosn'un, Japonya'dan Lübnan'a İstanbul üzerinde kaçmasına ilişkin davada, bir şirket yöneticisi ve iki pilota 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Eski Nissan CEO'su Carlos Ghosn’un film gibi uluslararası kaçış öyküsünün İstanbul ayağındaki sürece ilişkin açılan davada karar çıktı.

Özel jet şirketinin müdürü Okan Kösemen ile pilotlar Noyan Pasin ve Bahri Kutlu Sömek, "göçmen kaçakçılığı" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Otomobil dünyasının en önemli isimlerinden Carlos Ghosn’un maaşını düşük beyan edip vergi yasasını ihlal ettiği ve Japonya'dan vergi kaçırdığı tespit edilmişti.

Hapis cezasına çarptırılan Ghosn 28 Aralık 2020 tarihinde Tokyo'daki evinden ''kontrbas taşıma çantasının'' içinde çıkartılmış, Osaka üzerinden özel bir jetle İstanbul’a getirilmişti.

Ghosn birkaç saat sonra yine özel bir jetle Lübnan’ın başkenti Beyrut’a uçmuştu.

Uluslararası kaçışın İstanbul ayağından sorumlu olduğu iddiasıyla yargılanan özel bir jet şirketinin müdürü Okan Kösemen ile pilotlar Noyan Pasin ve Bahri Kutlu Sömek, ''göçmen kaçakçılığı" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DHA