Fransa'da çiftçiler bu sefer de fuarı bastı

Güncelleme:

Avrupa'da dinmeyen çiftçi protestoları başka bir boyuta ulaştı. Tarım Bakanlığı'na giden yolları kapatan çiftçiler bu sefer de tarım fuarını bastı...

Tarım Bakanlığı'na giden yolları kapatmalarının ardından bugün de büyük bir tarım fuarını basan çiftçiler polislerle karşı karşıya geldi. Öfkeli kalabalık Fransız lider Emmanuel Macron'a yönelik küfürlü sloganlar atarak istifasını isteyen çağrılarda bulundu.

Fransız çiftçiler "Burası bizim evimiz!" diye bağırarak eylemlerine devam ederken çevik kuvvet polisi gösteriyi kontrol altına almaya çalıştı.

Göstericiler ve polis arasında çatışmalar yaşandı ve polis en az bir çitçiyi gözaltına aldı.

Fransız çiftçi sendikası liderleriyle kahvaltı yapan Macron daha sonrasnda tarım fuarına katılmayı planlıyordu.

Eylemlerden sonra Fransız lider çiftçiler, gıda işleyicileri ve perakendecilerle bir araya geleceği fuar ziyaretini iptal etti.

Paris Tarım Fuarı dokuz gün boyunca yaklaşık 600 bin ziyaretçi ağırlayan ve Fransa'da büyük ilgi gören önemli bir etkinlik.

Fransız çiftçiler bu ayın başlarında protestoları büyük ölçüde askıya almıştı. Ancak protestolar bu hafta hükümete baskı oluşturmak için yeniden başladı.

MACRON’DAN ERMENİSTAN’A SİLAH DESTEĞİ

Öte yandan çiftçilerin eylemleri uzun süredir devam ederken, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, iki gün önce Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından yapılan açıklamada Fransa'nın Ermenistan'ı desteklemeyi ve bu ülkeye "sorumluluk ruhu ile ve gerilimi tırmandırma arzusu olmadan" silah desteği sağlamayı sürdüreceği bildirildi.