İnternette iğrenç dolandırıcılık: Yapay zekayla soyup şantaj yapıyorlar

İnternette iğrenç dolandırıcılık: Yapay zekayla soyup şantaj yapıyorlar
Güncelleme:

İnternet dolandırıcıları şimdi de internette fotoğraflarını paylaşan kişilerin fotoğraflarını yapay zeka aracıyla çıplak hale getirip mağdurlara şantaj yapmaya başladı.

İnternette her gün yeni bir tuzakla karşımıza çıkan sanal dolandırıcılar şimdi de yapay zeka ile iğrenç bir tuzak kurmaya başladı.

İngiltere'de internet dolandırıcılarının genç kadınların fotoğraflarını toplayıp, yapay zeka yöntemiyle çırılçıplak soyup kadınlara şantaj yaptığı belirlendi.

The Sun'ın gündeme getirdiği oalyda her 3 İngiliz'den birinin kandırıldığı belirtilirken şantaja uğrayan kadınlardan yaklaşık 100 milyon dolar para istendiği de belirtildi.

Fotoğrafların kaldırılması için insanlara şantaj yapıldığına dikkat çekilirken dolandırıcıların masum bir tatil selfiesini pornografik içeriğe çevirdiği de belirtildi. 

The Sun gazetesinin haberinde bazı siber dolandırıcıların kadınların sosyal medyada paylaştığı fotoğraftaki kıyafetlerinin nasıl silineceği ve çıplak görünmesi için yapılacakları gösterdiği bir eğitim videosu hazırladıkları da kayıtlara geçti.

Dolandırıcıların özellikle yalnız kadınları kandırdıkları belirtilirken aynı zamanda sahte profil hazırlayarak insanları dolandırdıkları da belirtildi.