KKTC Cumhurbaşkanı'ndan seçim yorumu

KKTC Cumhurbaşkanı'ndan seçim yorumu
Güncelleme:

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı 7 Haziran’da Türkiye'de yapılan seçimler için ''Türk halkının kendi geleceği için vermiş olduğu karara herkes saygılı olacak" dedi

Kara ve deniz olmak üzere iki safhada gerçekleştirilen “Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2015 Arama Kurtarma Tatbikatına katılan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 7 Haziran’da Türkiye’de yapılan seçimler için ”Türk halkının kendi geleceği için vermiş olduğu karara herkes buna saygılı olacak. Türkiye dışından bakanlar olarak, bizim de ortaya çıkmış olan karara saygı göstermemiz icap eder” dedi.

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre Akıncı, seçim sonuçlarının Kıbrıs müzakerelerini nasıl etkileyeceğiyle ilgili soruya da ” Türkiye’deki bütün hükümetler müzakerelere destek olmuşlardır. Hangi hükümet olursa olsun onlarla da yakın diyalog içinde Kıbrıs müzakerelerini sonuca ulaştırmak için çalışacağız.” cevabını verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, 7 Haziran’da Türkiye’de yapılan seçimler için ”Türk halkının kendi geleceği için vermiş olduğu karara herkes buna saygılı olacak.