Kremlin'den NATO açıklaması geldi !

Kremlin'den NATO açıklaması geldi !

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın hamleleriyle ilgili olarak NATO'nun gerekli önlemleri aldığını belirtti.

NATO'nun 2017 yılının başından itibaren Baltık ülkeleri ve Polonya'ya 4 tabur asker konuşlandırmaya başlayabileceğine ilişkin açıklamayı değerlendiren Peskov, "Savunma Bakanlığı ve ilgili kurumlar, yabancı askeri birliklerin sınırlarımızdaki hareketlerini izliyor, analiz ediyor ve Rusya'nın çıkarlarının korunması ve güvenliğinin sağlanması amacıyla gerekli önlemleri alıyor" ifadelerini kullandı.

'PUTİN VE FİCO, RUSYA-AB İLİŞKİLERİNİ KONUŞTU'

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Slovakya Başbakanı Robert Fico ile telefon görüşmesi yaptığını bildirdi. Görüşmede ekonomi alanı başta olmak üzere ikili ilişkilerin ele alındığını kaydeden Peskov, Bratislava'nın 1 Temmuz'da başlayacak olan AB dönem başkanlığı çerçevesinde Rusya-AB ilişkilerinin de konuşulduğunu ifade etti.

'RUS TARAFTARLAR PROVOKASYONA GELMEYECEKTİR'

Öte yandan Peskov, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için Fransa'da bulunan Rus taraftarların kanunlara uyacaklarına ve provokasyonlara gelmeyeceklerine inandıklarını söyledi. Peskov, Rus ve diğer ülkelerin taraftarlarının Marsilya ve çeşitli kentlerde yaptığı taşkınlıkların kabul edilemez olduğunun altını çizdi.