Küçük çocuk dehşeti anlattı

Küçük çocuk dehşeti anlattı
Güncelleme:

IŞİD'in esir tuttuğu 14 yaşındaki çocuk kendisine uygulanan şiddeti anlattı.

BBC, IŞİD'in 14 yaşındaki Suriyeli bir çocuğa işkence yaptığı görüntülere ulaştı. Şu anda Türkiye'de olan küçük çocuk, yaşadığı dehşet dolu anları anlattı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, IŞİD’in 14 yaşındaki Suriyeli bir çocuğa işkence yaptığı ve cep telefonuyla çekilen görüntülere ulaştı. IŞİD’den ayrılan bir militan tarafından çekilen videoda, Ahmed adlı küçük çocuğun tavandan asıldığı ve silahlı militanlar tarafından şiddete maruz bırakıldığı görülüyor.

201506011427_a1.jpg

Örgütün elinden kaçmayı başarıp Türkiye ’ye kaçan Ahmed, yaşadığı kabus gibi günleri BBC’ye anlattı. Esir tutulduğu günlerde ailesini düşündüğünü ifade eden Ahmed, “Ailemi düşündüm, annemi düşündüm. Öleceğimi ve annemi, babamı, kardeşlerimi, arkadaşlarımı, akrabalarımı arkada bırakacağımı düşündüm” ifadesini kullandı.

fft107_mf4716413.jpeg

EKMEK YERİNE BOMBA BIRAKTI

IŞİD’e esir düşmeden önce Rakka’da ekmek satan küçük çocuk , iki kişinin yanına geldiğini ve IŞİD’in toplantı yaptığı bir yere ekmek bırakmasını istediğini söyledi. Kandırılan Ahmed, ekmek yerine bomba bıraktıktan sonra örgüt tarafından esir alındığını belirtti. Küçük çocuk iki gün süren kabusu şöyle anlattı:

“Konuşmam için beni kırbaçlamaya ve vücuduma elektrik vermeye başladılar. Onlara her şeyi anlattım. Bana elektrik verdiklerinde, bağırdım ve annemin adını söylemeye başladım. Bunu yaptığımda işkencenin dozu arttı. Dindar olduklarını söylüyorlar ama kafirler. Sigara içiyorlardı. Müslümanların kurallarını uyguluyorlar gibi davranıyorlar, ama aslında böyle değil. İnsanları vuruyorlar ve öldürüyorlar.”

201506011428_a21.jpg

'NADİR UYUYABİLİYORUM'

IŞİD’in infaz etmeye karar verdiği Ahmed, kendisini idam edecek kişinin vazgeçmesi ve kaçmasına izin vermesi üzerine serbest kalmış. “Uyuyabilmem nadir oluyor” diyor Ahmed, “Türkiye’ye ilk geldiğimde her gün kabus görüyordum. Tedavi gördüm. Ne var ki, uyuyamıyordum – yaşadıklarım rüyama giriyordu.”