Bakan Elitaş'tan Merkez Bankası için ilk yorum

Bakan Elitaş'tan Merkez Bankası için ilk yorum

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Merkez Bankası Başkanlığına Murat Çetinkaya'nın atanmasına ilişkin, ''Piyasalar gibi ben de olumlu karşılıyorum'' dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Merkez Bankası Başkanlığına Murat Çetinkaya'nın atanmasına ilişkin, "Özgeçmişine baktığımız da gerçekten yetenekli bir değer. Zaten Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı yapmış ve kamuoyunun olumlu karşıladığını görüyoruz. Piyasaların olumlu karşıladığı gibi ben de şahsen çok olumlu olduğumu ifade ediyorum" dedi.

Ekonomi Bakanı Elitaş, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği toplantı salonunda düzenlenen İklimlendirme ve Sanayi İhracatçı Birliği ödül töreninin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, Merkez Bankası Başkanlığına Murat Çetinkaya'nın atanmasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Elitaş, "Dün Sayın Başbakanımızın önderliğinde Şanlıurfa'nın İstiklal Madalyasını vermek üzere TBMM'nin çıkardığı kanunu 11 Nisan Şanlıurfa'nın Kurtuluş Gününe denk gelecek şekilde gerçekleştirdik. 13 yıl sonra ilk defa bir Ankara dışındaki bir ilde bakanlar kurulu gerçekleştirilmiş oldu. O süre içerisinde de bakanlar kurulu yapılırken Sayın Çetinkaya'nın kararnamesi hükümet tarafından imzalandı" diye konuştu.

Çetinkaya'nın, bankacılık sektöründe uzman olduğu belirten Elitaş, "Özgeçmişine baktığımız da gerçekten yetenekli bir değer. Zaten Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı yapmış ve kamuoyunun olumlu karşıladığını görüyoruz, bu da bizim için çok önemli. Merkez Bankası Başkanlığı zor bir iş. Alacağınız her türlü kararlar, söyleyeceğiniz her söz ekonomiyi olumlu ya da olumsuz bir şekilde etkileyebilir. Şuana kadar Merkez Bankası Başkanları hep hassas davranmışlardır. Sayın Çetinkaya'nın da aldığı bu kültür çerçevesinde aynı davranış şeklini sergileyeceğini düşünüyorum. Piyasaların olumlu bir şekilde karşılığı gibi ben de şahsen çok olumlu karşıladığımı ifade ediyorum, kendisine başarılar diliyorum" dedi.

Başka bir basın mensubunun, "Sanayicilerin en çok şikayet ettiği konu TCMB'nin faiz politikası idi. Yeni dönemle birlikte bu politikada bir değişiklik olacak mı?" yönündeki soruya ilişkin Elitaş, "Merkez Bankası başkanı daha görevine başlamadı, başladıktan sonra o performansını en iyi şekilde değerlendirecektir diye düşünüyorum" cevabını verdi.