Başbakan'dan iş dünyasına önemli çağrı

Başbakan'dan iş dünyasına önemli çağrı

Başbakan Yıldırım Yatırım Danışma Konseyi'nde iş dünyasına seslendi. Yıldırım iş adamlarından düşencelerini açık açık dile getirmelerini istedi.

Başbakan Yıldırım  konuşmasında şunları söyledi:

Türkiye son 14 yılda çok önemli işler başardı. Bunları hangi alanlarda yaptığımızı ifade edersek yapısal dönüşüm reformları, demokrasileşme adımları attık ama bunlarla beraber ekonomik büyüme alanında da kayda değer iş yaptığımızı da söyleyebiliriz.

Türkiye'nin Ak Parti geldiğindeki ekonomik görünümüyle bugünü kıyaslarsanız çok rahat farkı göreceksiniz. Siz Türkiye'nin rakamlarını da biliyorsunuz, dünyanın rakamlarını da biliyorsunuz. Dünya ekonomisi 2008'den itibaren küresel krizle karşı karşıya kaldı. Bu küresel krizin sorumlusu gelişmiş ülkelerdeki yanlış yatırımlar, kazanç iştahı küresel krizi ortaya çıkardı. Bundan sonra ne oldu küresel anlamda güven bozuldu.

İnsanların birbirine güvenleri azaldı. Küresel ticaretin finansmanı zorlaştı. Finansman zorlanınca küresel büyüme azalmaya başladı. Dünya ekonomisi büyümek yerine daralmak yoluna gitti. Birçok ülke için büyük bir felaket bazı ülkeler için ise fırsat anlamına geldi. Bizim ortaya koyduğumuz kararlı politikalar, küresel krizin ilacının yatırım olması gerektiği gerçeğinden hareketle 2009 dışında 27 çeyrek boyunca büyümememizi sürdürdük.

Yüzde 3'ün altındaki büyümeler ülkede ilave istihdam yaratmaz. Ekonomide ciddi sıçrama gerçekleştirmez. Hem mali disiplinimizi koruyacağız hem de büyümemizi belirli bir düzeyin üzerinde tutmaya çalışacağız. Türkiye dünyanın birçok ülkesinden daha güvenli bir ülkedir. Hem siyasi iktidar hem de sürekli kendini yenileyen, bu anlamda yapısal reformlarını hız kesmeden devam ederek beklentileri karşılayan bir yönetim anlayışıyla iş başındayız. 

Türkiye 3,5 ay önce büyük bir olay yaşadı. 15 Temmuz'da bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Silahlı bir darbe teşebbüsünü silahsız bir güçle alt eden bir Türkiye'den bahsediyoruz. Geleceğini, ülkesini seven vatandaşlarımız göğsünü siper ederek Türkiye demokrasisini korudu. 

Türkiye Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimizin kararlığıyla milletimizin meydanları doldurmasıyla bu alçakça girişimi bertaraf etmiştir. O gün sadece darbe girişimi önlenmedi, vatandaşımız ekonomiye de sahip çıktı. Göstergelerdeki değişimler çok sınırlı kaldı. 

Türkiye'de ekonominin sağlam temellere oturduğunu bu darbe girişimiyle görmüş olduk. İş dünyasına ve aziz milletimize şükranlarımızı sunuyorum. Çevremizdeki ülkelerde toplumsal acılar yaşanıyor. Bunun ortak akılla çözüleceğine inanıyoruz. 

Sizlerin iş yapma iştahınızı ve iştahınızı artırmak istiyoruz. Üretimi, yatırımı siz yapacaksınız. Çalıştırdığınız bir çok insana da istihdam sağlayacaksınız. Siz bunları yaparken bizim görevimizde sizin önünüzü açmak, engelleri kaldırmak. Burada her şeyi açık açık söyleyin. Siyaset yapmayın. Alınırlar, işlerimiz zora girer diye düşünmeyin. Asıl gerçekleri bizden saklarsanız üzülürüz. Bu ülkeye için gayret göstermişsiniz, yatırım yapmışsınız. Taş üstüne taş koyan, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunan, istihdam sağlayan, ekmeğimizin büyümesini sağlayanların başımızın üstünde yeriniz var. 

Bu ülkeye yatırım yapan bu ülkenin girişimcisidir. Bu ülke için üretiyor. Bunun bilincinde olarak hiçbir ayrım yapmadan sağladığımız imkanlardan sizler de yararlanacaksınız. 

2017 sizlerden müjdeli haberleri sizden duymak ve dinlemek istiyoruz. Ülkemizi daha fazla küresel yatırımcı için cazibe haline getirmek için neler yapabileceğimizi sizlerden duyacağımız önerilerle, taleplerle gözden geçireceğiz. 

Hazirandan bugüne kadar ciddi anlamda ekonomi ve yatırımcıları ilgilendiren birçok karar aldık. Alınan bu kararları sizlerle ayrıntılı olarak paylaşacaklar. Buradan çıkan sonuç bildirgesini de kabul etmiş olacağız. Yatırımcı ne bekliyor, biz neler verebiliriz. Burada tek taraflı bir çalışma olmayacak. Sizler yapacaklarınızı anlatacaksınız biz de size ihtiyacınız olan destekleri vereceğiz. Önünüzdeki engelleri kaldırmak ve finansal destekler olabilir. 2017 bizim için yatırım hamle yılı olacak. Bunun için yeni yeni desteklerimiz var. Çok önemli kararlarımız var. Bu toplantıda sizinle paylaşacağız. Toplantımız hayırlı uğurlu olsun.

 

text-ad
Beşiktaş ilk resmi maçında Shakhtar Donetsk’e 4-2 mağlup oldu Beşiktaş ilk resmi maçında Shakhtar Donetsk’e 4-2 mağlup oldu Benzin ve motorin derken... Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geldi! Benzin ve motorin derken... Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geldi! Cumhurbaşkanlığı'ndan kabine revizyonu açıklaması Cumhurbaşkanlığı'ndan kabine revizyonu açıklaması 14 yaşındaki Hacer'in katilinin internet aramaları kan dondurdu 14 yaşındaki Hacer'in katilinin internet aramaları kan dondurdu Antik çağın Türkiye'den çalınan hazinesi bir ilimizde büyük heyecana yol açtı Antik çağın Türkiye'den çalınan hazinesi bir ilimizde büyük heyecana yol açtı Belediye Başkanı'nın bu sözleri tartışma yarattı: ''Hepsi korkarak kaçtılar!'' Belediye Başkanı'nın bu sözleri tartışma yarattı: ''Hepsi korkarak kaçtılar!'' Japon devi Toyota'nın yenilenen en sevilen SUV'u Hybrid motoruyla Türkiye’de... Japon devi Toyota'nın yenilenen en sevilen SUV'u Hybrid motoruyla Türkiye’de... İşte 15 soru, 15 yanıtla Gayrimenkul Sertifikası'nın tüm detayları İşte 15 soru, 15 yanıtla Gayrimenkul Sertifikası'nın tüm detayları Nefes aldırmayan aşırı sıcaklar bunu da yaptırdı! Nefes aldırmayan aşırı sıcaklar bunu da yaptırdı! Bu sefer de Antalya yanıyor... Üç ayrı noktada yangın çıktı, alevler yerleşim yerine ulaştı! Bu sefer de Antalya yanıyor... Üç ayrı noktada yangın çıktı, alevler yerleşim yerine ulaştı!
Fatih Altaylı hayatını 2 kez kurtaran ünlü siyasetçiyi ilk kez açıkladı Fatih Altaylı hayatını 2 kez kurtaran ünlü siyasetçiyi ilk kez açıkladı 9 gün arayla öldürülen 2 genç kızın katilleri yakın arkadaş çıktı! 9 gün arayla öldürülen 2 genç kızın katilleri yakın arkadaş çıktı! PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 10 aylık bebeğin babasını darbettiler! PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 10 aylık bebeğin babasını darbettiler! 13 yıl sonra cezaevinden çıkıp, Bahçeli'yi ziyaret etti 13 yıl sonra cezaevinden çıkıp, Bahçeli'yi ziyaret etti Soruşturmaların, operasyonların bir bileni Cem Küçük bu sefer herkesi şaşırttı! Soruşturmaların, operasyonların bir bileni Cem Küçük bu sefer herkesi şaşırttı! Selçuk Bayraktar, eşi Sümeyye Erdoğan için romantizmi zirveye taşıdı! Selçuk Bayraktar, eşi Sümeyye Erdoğan için romantizmi zirveye taşıdı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Yumaklı ve THK yöneticilerine suç duyurusu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Yumaklı ve THK yöneticilerine suç duyurusu Güzel oyuncu kışın yaptığı sporun karşılığını yaz tatilinde aldı! Güzel oyuncu kışın yaptığı sporun karşılığını yaz tatilinde aldı! Arda Turan ile röportaj yapan güzel muhabir Türkiye'de fenomen oldu Arda Turan ile röportaj yapan güzel muhabir Türkiye'de fenomen oldu ''İntihar edeceğim'' dedi, etrafa kurşun yağdıran saldırgan vurularak öldürüldü! ''İntihar edeceğim'' dedi, etrafa kurşun yağdıran saldırgan vurularak öldürüldü!