Şubat ayı emekli maaşlarını alamayanlar ne yapacak ?

Şubat ayı emekli maaşlarını alamayanlar ne yapacak ?
Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan emekli maaşlarının erken ödeneceği açıklanmıştı. Kimi emekli maaşını alırken, kimi emekli ise maaşını hala alamadı. Bakanlık hangi emeklinin hangi tarihte maaş alacağını açıkladı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, resmî sosyal medya hesapları üzerinden şubat ayı emekli maaşları ödeme tarihlerine ilişkin açıklama yapmıştı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada emeklilik maaşlarının erken ödeneceği bildirilmiş ve tarihler açıklanmıştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenen gelir ve aylıkların normal ödeme döneminin SSK aylıkları için 17-26 Şubat, BAĞ-KUR aylıkları için 25-28 Şubat 2023 arasında olduğu belirtilerek, "SSK aylıklarından 17,18 19, 20 Şubat 2023 tarihlerinde ödenecek olanlar 14 Şubat'ta; 21, 22, 23, 24 Şubat 2023 tarihlerinde ödenecek olanlar 15 Şubat'ta; 25 ve 26 Şubat 2023 tarihlerinde ödenecek olanlar 16 Şubat'ta ödenecektir. BAĞ-KUR aylıklarından 25 ve 26 Şubat 2023 tarihlerinde ödenecek olanlar 16 Şubat'ta; 27 ve 28 Şubat 2023 tarihlerinde ödenecek olanlar ise 17 Şubat'ta ödenecektir." denildi.

Deprem bölgesinde maaş ödemelerine kolaylık

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ise OHAL ilan edilen 10 ilde bankacılık işlemlerinin kolaylaştırılması için yönetmelik değişikliği yaptı.

Buna göre, depremzedelerin maaş ödemelerini alırken sıkıntı yaşamaması için kimliklerini gösterir herhangi bir belgeyle işlem yapma imkanı sağlandı.

Vatandaşların kimlik göstermelerinin mümkün olmaması halinde beyan ettiği bilgiler kontrol edilerek de maaş ödemesi ve diğer bankacılık işlemleri yapılabilecek.

Bu kararla deprem bölgesindekilerin maaşlarını sadece kimlik beyanı ile alabilmelerinin ve diğer bankacılık işlemlerini de kimlik beyanıyla yapabilmelerinin önü açıldı.