Şubat ayı Zorunlu Trafik Sigortası zammı açıklandı

Şubat ayı Zorunlu Trafik Sigortası zammı açıklandı
Güncelleme:

Tüm araçlar için zorunlu olan Zorunlu Trafik Sigortası'nın Şubat ayı zammı açıklandı. Zammın nedeni olarak "son zamanlardaki ekonomik değişimler ve buna bağlı olarak artan maliyetler" gösterildi.

SEDKK tarafından yapılan açıklamada, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında, Ocak 2024'te belirlenen araç grupları ve kullanım türlerine göre uygulanan baz primlerin Şubat 2024'te yüzde 10 oranında artırıldığı belirtiliyor.

Yapılan açıklamada, "Bu durumda, 1 Şubat 2024 tarihinde başlayacak olan trafik sigortası primleri, otomobil ve kamyonet gibi motorlu araçlar için, 1 Ocak 2024'te belirlenen temel primlere %10 eklenerek hesaplanacaktır.” denildi.

SEDDK'nın açıklamasında, zam kararının temel nedeni "Son zamanlardaki ekonomik değişimler ve buna bağlı olarak artan maliyetler" olarak belirtildi.

Trafik sigortası bulunmayan sürücüler, Karayolları Trafik Kanunu'nun 18. maddesine göre 1.296 TL para ceza alırken, aracın trafikten men edilmesi gibi yaptırımlar da uygulanabilir.