''Darbe gecesi PYD Türkiye'ye girecekti''

''Darbe gecesi PYD Türkiye'ye girecekti''

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, darbe gecesi PYD'nin sınırdan geçmeyi beklediğini söyledi.

Karar gazetesinden Kenan Butakın'a konuşan Menderes Atilla, darbe girişiminden üç gün sonra yine Şanlıurfa-Suriye sınırında yakalanan bir teröristin ifadelerinde de bu konu hakkında bilgiler olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“18 Temmuz’da sınırda yakalanan Suruç nüfusuna kayıtlı bir terörist de ifadesinde bu bilgileri doğruluyor. 15 Temmuz gecesi hazırlık yapıldığını ve Türkiye’ye girileceğini söyleyen bu terörist, sadece polis ve sivillere ateş açabilecekleri, askerlere ise ateş açılmaması yönünde talimat aldıklarını söylüyor. Ayrıca 22 Temmuz’da yakalanan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Kemal Pir adındaki terörist de benzer ifadelerde bulunuyor. Aslında o gece sadece Resulayn ve Kobani değil, PYD’nin kontrolündeki tüm noktalarda bu yönde hazırlıklar yapılmıştı. Ancak darbe girişimi başarılı olamayınca Türkiye’ye giremediler.”

"ABD, PYD'YE YAKLAŞIK 50 TON SİLAH İNDİRDİ"

Darbe girişiminden önceki günlerde ABD tarafından PYD’ye 50 bin ton silah ve mühimmat yardımı yapıldığını da iddia eden Atilla, asıl amacın Türkiye’de bir iç savaş çıkarmak olduğunu  ileri sürdü.

Karar