'Anne benim parmaklarım ve saçım niye yok'

'Anne benim parmaklarım ve saçım niye yok'

Cilt hastalığı nedeniyle vücudunu yaralar saran, el ve ayak parmaklarını kullanamaz hale gelen 7 yaşındaki Suriyeli Rim el-Ahmet'in tek dileği var.

Suriye'de doğduktan 3 gün sonra cilt hastalığı ortaya çıkan 7 yaşındaki Rim el-Ahmet, başta el ve ayakları olmak üzere tüm vücudunu saran derin cilt yaralarla mücadele ediyor.

Suriyeli Rim el-Ahmet, doğduğundan bu yana cilt hastalığıyla mücadele ediyor. Vücudunu derin cilt yaraları saran, el ve ayak parmaklarını kullanamaz hale gelen çocuğun, ülkesindeki iç savaş nedeniyle tedavisi de yapılamadı.

Bunun üzerine anne Tağrud el-Hatip, sağlık durumu her geçen gün daha kötüye giden kızını da yanına alarak tedavi umuduyla Türkiye'ye sığındı. Annesine her gün "Ne zaman iyileşeceğim?" diye soran kızın tek isteği ise parmaklarını kullanmak ve dökülen saçlarının yeniden çıkması.

Rim el-Ahmet, dökülen saçlarına rağmen taktığında kendisini çok mutlu eden sarı tacını başından hiç çıkarmıyor.

Katı gıdaları tüketmekte zorlanıyor

Konya'daki akrabalarının yanında kalan Tağrud el-Hatip, kızının bebekliğinden bu yana çok zorlu ve acı günler geçirdiğini söyledi.

Eşini ve çocuklarını ülkesinde bırakıp, daha fazla acı çekmesine dayanamadığı evladını yanına alarak üç hafta önce Türkiye'ye sığındıklarını aktaran el-Hatip, tedavi konusunda yardımseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.

Tek isteğinin kızının bir an önce acısının dinmesi olduğunu vurgulayan el-Hatip, "Yemede içmede zorlanıyor. Katı gıdaları zor yutuyor. El ve ayak parmakları kapandı. Şu an görüntü itibariyle parmakları yok gibi. Yaşıtlarından da küçük görünüyor." dedi.

Anne Tağrud el-Hatip, "Çok kaşıntısı oluyor. Kaşıdığı yaralar kanayınca yavrum 'acıyor, anne beni kurtar' diye ağlıyor. Kalem tutmayı, okula gitmeyi çok istiyor. Yaşıtlarını görünce 'Anne benim parmaklarım, saçım niye yok?' diyor. Sarı tacı ise kızımın olmazsa olmazı. Onu taktığında çok mutlu oluyor." dedi.

AA