15 saat uçakta yolculuk yaptı

15 saat uçakta yolculuk yaptı

Akciğer nakli yapılması gereken 28 aylık bebek, ambulans uçakla 15 saatlik yolculuk yaptı.

Akciğer nakli yapılması gereken 28 aylık Deniz Arda Sağlık Bakanlığı'nın uçağıyla 15 saat süren ve 7 ayrı şehre inen bir uzun bir yolculuk gerçekleştirdi.

Ambulans uçakla 15 saat yolculuk!eden 28 aylık Deniz Arda bebek, Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçağıyla 15 saat sürecek ve 6 farklı kentte yakıt ikmali yapacak uzun yolculuğuna başladı. Kıtalararası hava yolculuğu için küçük sayılabilecek uçakla yola çıkan 28 aylık Deniz Arda yolculuğu süresince, Çek Cumhuriyeti, İrlanda, İzlanda, Grönland, Kanada ve ABD’de New Jersey’e uğradı. Deniz Arda’yı taşıyan ambulans uçak ABD’nin St Louis havaalanına inecek.

deniz-bebek.jpg

Airporthaber’de yer alan habere göre; akciğeri iflas eden 28 aylık Deniz Arda Bakır için Sağlık Bakanlığı seferber oldu. Türkiye’de tedavisi mümkün olmayan Deniz Arda bebek, ABD’nin St. Louis kentindeki tedavisi için ambulans uçakla uzun bir yolculuğa çıktı. İstanbul’da tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisinden alınarak Sağlık Bakanlığı’na ait Hawker 400 tipi özel donanımlı ambulans uçağa bindirilen Deniz Arda bebek, 15 saat sürece uzun ve yorucu bir yolculuk için dün gece 02.00’de yola çıktı.

Uçağın ilk durağı Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag oldu. İki pilot, bir doktor ve bir parademik bulunan uçak yakıt ikmalinden sonra yeniden havalandı. İrlanda’nın başkenti Dublin’de bir kez daha ikmal yapan uçak, İzlanda’nın Keflavik kentine indi. Burada hiçbir maddi talep beklemeden gönüllü olarak uçağın pilotluğunu üstlenen Yavuz Türeli ve Zafer Halidi, uçağı Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan yeni uçuş ekibi pilot Tayfun Eren ve Can Karatekin’e devretti.

Uçak bir sonraki rotası Greenland’ın Narsarsuaq Havaalanı için havalanırken film gibi öyküde uçak sırasıyla Kanada’nın Toronto ve ABD’nin Teterboro Havalimanlarına indikten sonra ABD’nin St. Louis kentindeki havalimanına inecek. Yaklaşık 15 saat sürecek bu yolculuğun ardından Deniz Arda bebeği, yolcu uçağıyla ABD’ye giden ailesi karşılayacak. Adeta zamanla yarışarak uzun bir yolculuk sonrası ABD’ye ulaştırılan Deniz Arda Bakır, ambulansla uçaktan alınarak akciğer nakli için hastaneye götürülecek. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için Deniz Arda bebeğin tüm masraflarının Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacağı öğrenildi.