''Taciz cinayeti'' intikam çıktı

''Taciz cinayeti'' intikam çıktı

"Taciz" denilen olay intikam cinayeti çıktı.. İşin içinde bir aşiret, bir kız kaçırma, bir de infaz var !

 

İstanbul Kadıköy’de otel odasında bıçaklanarak öldürülen Ercan İlhan’ın, bir aşiret liderinin 16 yaşındaki kızını kaçırdığı için infaz edildiği öne sürüldü. Cinayet şüphelisi evli çift ile azmettiricisi yakalandı.

Vatan'dan Mehmet Ali Demir'in haberine göre olay, 20 Eylül’de, Kadıköy, Hasanpaşa Mahallesi’nde yaşandı. Mardinli Ercan İlhan, biri kadın 2 kişiyle birlikte bir pansiyona yerleşti. Ertesi gün İlhan’la ayrı odada kalan ikili pansiyondan ayrıldı. Görevliler, Ercan İlhan’ın gün boyu odasından çıkmadığını fark edince şüpheye kapıldı. İçeriye giren bir temizlik görevlisi, İlhan’ın kanlar içerisinde yerde yattığını gördü. Pansiyona ulaşan sağlık ekibi, İlhan’ın öldüğünü belirledi.

Otobüsü durdurdular

Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, güvenlik kamera görüntülerini inceledi. İlhan’la gelen kişilerin Süleyman A.(34) ve Türkan A.(28), olduğu tespit edildi. Evli olan ikilinin, ellerinde kesik olduğu ve pansiyondan ayrıldıktan sonra hastaneye gittikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin Bayrampaşa’daki İstanbul Otogarı’nda görüldüklerini öğrenen polisler harekete geçti. Mardin’e gittikleri anlaşılan çiftin otobüsü Çorum’da durdurdu. Gözaltına alınan Süleyman A. ve Türkan A., İstanbul’a getirildi. Şüpheliler cinayeti itiraf etti. Süleyman A. “Ercan telefonla eşimi arayıp taciz ediyordu” dedi.

1-344.jpeg

Görüntüleri ele verdi

Ancak polisin bulduğu bir görüntü bu iddiaları çürüttü. Pansiyon çevresinde bulunan görüntüde, Türkan A. ve öldürülen Ercan İlhan’ın el ele dolaştığı ortaya çıktı. Türkan A., çelişkili bilgiler de verince, soruşturma derinleştirildi. Ercan İlhan’ın oğlunun ifadesiyle her şey ortaya çıktı. Ercan İlhan’ın oğlu, “Babam, 3 ay önce, aşiretin önde gelenlerinden birinin 16 yaşındaki kızını kaçırdı. S.Ö.’nün babası kızının zorla alıkoyulduğunu söyledi. Büyükler araya girince kızı ailesine teslim etti. Sonra da İstanbul’a kaçtı” dedi. Polis bu kez araştırmalarını “İntikam cinayeti” üzerine yoğunlaştırdı. Süleyman A. ile  Türkan A.’nın cinayeti işlemek üzere, S.Ö.’nün babası tarafından tutulduğu öne sürüldü.

İddiaya göre, Cemal Ö.’den para alan ikili, Ercan İlhan’ı bulmak için plan yaptı.

‘Senden çok hoşlandım’

Türkan A., sosyal medya üzerinden İlhan’la iletişim kurdu. Kendisini bekar olarak tanıtan kadın, “Senden çok hoşlandım” dedi. Ercan İlhan, Türkan A.’yı İstanbul’a davet etti. Türkan A. yanında getirdiği eşini arkadaşı olarak tanıttı. Kocasını arkadaşı olarak tanıttı. Cemal Ö. ise ifadesinde, “ Kızımı zorla alıkoydu, psikolojisini bozdu. Onlarla konuştum ama öldürün demedim” dedi.