15 yaşındaki çocuğun ''zorla evlendiriliyorum'' paylaşımı olay oldu

15 yaşındaki çocuğun ''zorla evlendiriliyorum'' paylaşımı olay oldu
Güncelleme:

Sosyal medyada 15 yaşındaki bir kız çocuğunun "zorla evleniyorum" paylaşımları gündeme bomba gibi düşerken, paylaşımlar sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girdi. Kız çocuğu koruma altına alınırken, evlendirileceği teyzesinin oğlu ile anne ve babaları gözaltına alındı.

Sosyal medya üzerinden 15 yaşındaki kız çocuğuna ait olduğu iddia edilen hesaptan günlerdir "Ölüme 10 gün kaldı", "Ölüme 9 gün kaldı", "Ölüme 8 gün kaldı" paylaşımları yapıldı. 3 Temmuz'da ise, "Ölüme 1 gün" kaldı ve, "Siz hiç evlendiniz mi? Pardon, siz hiç 15 yaşında evlendiniz mi? Ben yarın evleniyorum..." paylaşımı yapıldı. Bazı kullanıcıların dikkatini çeken bu paylaşımlar kısa sürede gündem oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 15 yaşındaki çocuğun zorla evlendirildiğine dair yaptığı sosyal medya paylaşımının hemen ardından Niğde İl Müdürlüğünün harekete geçtiğini, hakkında bakım tedbiri kararı alınan çocuğun Bakanlık kuruluşuna yerleştirildiğini bildirdi.

Sosyal medyada 15 yaşındaki bir kız çocuğunun

Bakanlık, 15 yaşındaki bir çocuğun zorla evlendirildiğine dair yaptığı sosyal medya paylaşımıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Çocuğumuzun sosyal medyadaki paylaşımının hemen ardından Niğde İl Müdürlüğümüz harekete geçmiş ve çocuğumuz hakkında bakım tedbiri kararı alınarak Bakanlığımız kuruluşuna yerleştirilmiştir. İlgililer hakkında hukuki süreç Bakanlığımızca takip edilmektedir." ifadeleri yer aldı.

AKRABA EVLİLİĞİ

Olayla ilgili soruşturmada A.Ö.'nün ailesiyle Ankara'da yaşadığı ve teyzesinin oğluyla evlendirilmek üzere memleketleri Niğde'nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesine geldikleri belirlendi. Bölgede akraba evliliklerinin yaygın olduğu da saptanırken, jandarma ekipleri kızın annesi D.Ö., babası B.Ö., evlendirileceği A.Ö. ile A.Ö.'nün annesi Ş.Ö. ve babası S.Ö.'yü gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan damat adayı ile anne ve babaları Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.