18 yaşındaki genç kızın ''geçim sıkıntısı'' isyanı TikTok'u salladı

Güncelleme:

Sosyal medya platformu TikTok'taki tepki çeken, saçma sapan paylaşımları unutun! 18 yaşındaki bir genç kız yaşadığı geçim sıkıntısını anlattı sosyal medya onu konuştu...

Sosyal medya platformu TikTok’ta paylaşılan bir video gündem oldu. 18 yaşında bir genç kız, yaşadığı geçim sıkıntısını ve babasının asgari ücretle çalıştığını söyledi. Önceki iki sene babasının işsiz olduğunu belirten genç kız, borçlardan dolayı da maaşın kesildiğini ve maaştan 3 bin 250 lira kaldığını söyledi. Açık öğretimde okuduğunu ve iş aradığını söyleyen genç kız, kirayı ödedikten sonra ise geçinmek için kendilerine beş yüz lira kaldığını ifade etti.

 Kirayı verdikten sonra kalan 500 TL ile iki kişi bir ay boyunca geçinmek zorunda kaldıklarını ifade eden genç kız, "Açıköğretimde okuyorum, iş bakıyorum. Babam iki yıldır işsizdi yeni iş buldu. Ben geçen sene Ayvalık'a taşındım. Buranın kirası 1.900 lira idi, şimdi 2.700 TL oldu. Faturaları, eve alınacak yoğurdu, sütü geçelim hadi. Babam 50 yaşında, yaşlandı diye işe almıyorlar. Şimdi 4.250 lira maaşla bir işe girdi, sabahtan akşama kadar güneşin altında koşturuyor. Çalışamadığı dönemden borçları vardı, onun için maaşından kesinti yapılıyor. O zaman da bize kalıyor 3.250 lira. Kirayı da verince 500 lira ile kalıyoruz. Bu parayla bir iki kişi nasıl geçineceğiz?" dedi.

Kendisinin de iş aradığını söyleyen genç kız, "Ben de diplomam ve tecrübem yok diye iş bulamıyorum. Örnek veriyorum içtiğimiz bir illet var, zam geldi 26 lira olmuş. 13 liralık tekel tütünü içiyoruz. Ped fiyatlarına gelen zamlardan haberiniz var mı ya? Bu bir kadının ihtiyacı, benim tercihim değil. Gerçekten utanın." ifadelerini kullandı.

KULLANICILAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Genç kızın bu videosu sosyal medyayı ikiye böldü. Kimi kullanıcılar kızın zor bir durumda bulunduğunu belirtip ona hak verdi. Kimisi ise genç kızın sigara içmesine ve saçlarının boyalı olmasına tepki gösterdi.