Adana'da saldırıya uğrayan polis şehit oldu

Adana'da saldırıya uğrayan polis şehit oldu

Adana'da evrak dağıtımı yapan sivil polis Yılmaz Bozkurt, silahlı saldırıda şehit oldu.

Adana'da evrak dağıtımı yapan polis memuru Yılmaz Bozkurt, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Motosikletli 2 saldırganın yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Olay saat 10.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, motosikletli saldırgan Gülbahçesi İlköğretim Okulu önünde evrak dağıtımı yapan Dağlıoğlu Polis Merkezi'nde görevli sivil polis memuru 45 yaşındaki Yılmaz Bozkurt'a tabancayla ateş açtı. Başlarında kask olan ve yüzleri görünmeyen saldırganlar, olay yerinden kaçarken başına, göğsüne ve karnına 3 kurşun isabet eden polis memuru Yılmaz Bozkurt, ağır yaralı olarak Özel Acıbadem Adana Hastanesi'ne götürüldü. Şuuru kapalı olarak hastaneye getirilen 3 çocuk babası Bozkurt'a acil müdahale edildi. Adana Valisi Mustafa Büyük ile Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de hastaneye gelerek bilgi aldı. Bu sırada polisin haber merkezinden meslektaşlarına kan anonsu yapıldı.

dha-b64cdbbd4572189026063377424afdf9-6.jpg

Mersin'in Aydıncık İlçesi nüfusu kayıtlı olan polis memuru Yılmaz Bozkurt, yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

HELKOPTERLE HAVADAN ARANDI

Yılmaz Bozkurt'u şehit eden saldırganların yakalanması için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç edenlerin yoğunlukta yaşadığı Gülbahçesi ve Dağlıoğlu mahalleleri ablukaya alındı. Polis helikopterlere havadan arama tarama çalışması yaparken zırhı ve sivil ekiplerde tüm ara sokakları didik didik etti.

dha-b64cdbbd4572189026063377424afdf9-4.jpg

Bir portakal bahçesinde motosikletli şüpheli bir kişinin olduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olayla ilgili olup olmadığı belli olmayan şüpheli kişi, el svaplarının alınması için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Görgü tanıklarının da olayla ilgili ifadeleri alındı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, soruşturmanın detaylı olarak sürdürüldüğünü söyledi.

dha-b64cdbbd4572189026063377424afdf9-5.jpg

DHA

Etiketler adana sivil polis