Ankara'da polisten esnafa feci dayak

Güncelleme:

Ankara'nın Altındağ ilçesinde hızlı araç kullandığı için uyardığı şoförle tartışan O.P., olaya müdahale eden polis ekipleri tarafından darp edildi. Yaşananlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Altındağ’da 20 Ocak 2022 tarihinde yaşandı. İddiaya göre; O.P. karşı karşıya geçerken bir araç süratli şekilde önünden geçti ve küçük bir çocuk ezilme tehlikesi yaşadı. O.P. aracın şoförünü uyardı. Bunun ardından O.P. ile şoför arasında tartışma başladı. Tartışmaya, olay yerine gelen Yunus ekibi müdahale etti. Tartışmanın büyümesi üzerine Yunus ekibi O.P.'yi tekme tokat dövmeye başladı.

Bunun üzerine O.P., amcası F.P.’nin işlettiği bakkal dükkanına kaçmaya çalıştı ancak başaramadı. Polisler, O.P.’yi dükkanın önünde de dövmeyi sürdürdü. Araya girerek yeğenini kurtarmaya çalışan F.P. de polis şiddetinden nasibini aldı.

F.P. ve O.P., olayın ardından karakola giderek polisler hakkında şikayetçi olmak istedi. Ancak Yunus ekibinin amirinin, F.P. ve O.P.’den şikayetçi olmamaları konusunda ricada bulunduğu bildirildi. Amirin, F.P. ve O.P.’ye, memurları hakkında şikayetçi olmaları halinde kendi aleyhine sonuçlar doğacağını söylediği öne sürüldü. F.P. ve O.P.’nin, AK Parti Altındağ ilçe yönetiminin de araya girmesiyle şikayetten vazgeçtiği öğrenildi.

POLİSLER HAKKINDA İDARİ TAHKİKAT

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Altındağ'da Oğuzhan Polat ve esnaf amcası Cemalettin Polat’ın Yunus ekipleri tarafından darp edilmesine ilişkin, "Meydana gelen olaya müdahale sırasında kastı aşan davranışta bulunduğu belirlenen personelle ilgili idari tahkikat açılmıştır" açıklamasını yaptı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, olayın görüntülerinin yayınlanmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Emniyetin açıklamasında şunlar kaydedildi:

"İlimiz Altındağ ilçesinde meydana gelen ve bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Bostancık Caddesi'nde, 20.01.2022 günü saat 13:30 sıralarında bir yaya ile araç sürücüsünün tartışmasıyla başlayan ve yayanın akrabalarının da dahil olmasıyla büyümesi muhtemel olaya, bölgede uygulama yapan görevlilerimiz tarafından müdahale edilmiştir. Bu sırada, görevlilerimize hakaret ederek mukavemette bulunan O.P. ve C.P. isimli şahıslar, polis merkezine intikal ettirilerek haklarında adli işlem başlatılmıştır. Ayrıca, meydana gelen olaya müdahale sırasında kastı aşan davranışta bulunduğu belirlenen personelle ilgili idari tahkikat açılmıştır."

ANKA