Apartman görevlisi 12 milyon TL'lik tazminat kazandı, site sakinleri ayağa kalktı

Apartman görevlisi 12 milyon TL'lik tazminat kazandı, site sakinleri ayağa kalktı
Güncelleme:

Adana'da bir sitede apartman görevlisi Rıdvan U., site sakini Caner Ş. tarafından silahla vuruldu. Rıdvan U., iş kazası olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Açılan dava sonucu Rıdvan U.'ya 7.5 milyon lira tazminat ödenmesine karar verildi. Site sakinleri yasal faiziyle 12 milyon lirayı aşan tazminat nedeniyle kendilerinden daire başı 60'ar bin liraya yakın ödeme talep edilen kararı istinafa taşıdı.

Apartman görevlisi Rıdvan U., site sakini Caner Ş. tarafından Adavista Sitesi bahçesinde 25 Kasım 2019’da silahla yaralanmasının ardından saldırının iş kazası olduğu gerekçesiyle maddi ve manevi tazminat talebiyle mahkemeye başvurdu.

İnceleme sonrasında Adana 13’üncü İş Mahkemesi’nde açılan dava kapsamında, konunun iş kazası olup olmadığının tespitine yönelik Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) rapor talep edildi.

SGK’nin mahkemeye sunduğu raporda, 25 Kasım 2019’da Rıdvan U.’nun yaralanmasıyla sonuçlanan olayın iş kazası sayılması gerektiği ve Caner Ş.’nin yüzde 90, davacının ise yüzde 10 kusurlu olduğu belirtildi.

Ayrıca dava dosyasına Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezin’den alınan Rıdvan U.’nun bakıma muhtaç olduğu tespitine yönelik rapor da eklendi.

Olayın ardından tutuklanan Caner Ş.’nin yargılamasının Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yapıldığı ve kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 8 yıl 8 ay, silahla tehditten de 3 yıl 2 ay olmak üzere toplamda 11 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı bilgisi de Adana 13. İş Mahkemesi’nce görülen davanın dosyasına girdi.

MAHKEMEDEN İŞ KAZASI KARARI

Alınan raporlar, SGK kayıtları, tespitler ve yazılan müzekkerelere verilen cevaplar doğrultusunda 11 Haziran’da taraflar arasındaki davayı karara bağlayan Adana 13. İş Mahkemesi, 5 yıl önce sitede yaşanan tartışma sonucu eski apartman görevlisi Rıdvan U.’nun site sakini Caner Ş. tarafından silahla yaralanmasının iş kazası olduğuna karar verdi.

Mahkeme, site maliklerinin tam kusurlu olduğuna hükmetti.

GEREKÇELİ KARAR

Gerekçeli kararda, “Davalı tarafça SGK'de belirlenen kusur ve maluliyet oranı süresinde somut verilere dayanılarak itiraz edilmediğinden yeniden kusur raporu alınmasına yer olmadığına karar verilmiştir. Davacı Rıdvan U.’nun 25 Kasım 2019’da meydana gelen iş kazası neticesinde 7 milyon 140 bin 47 lira maddi tazminat talebinin kabul edilebilir olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca Rıdvan U'nun 200 bin liralık manevi tazminat talebinin de kabulüne karar verilmiştir. Adavista Sitesi maliklerinin davacı Rıdvan U'ya 25 Kasım 2019’dan itibaren işleyecek yasal faizleriyle 7 milyon 140 bin 47 lira maddi, 200 bin lira da manevi tazminat ödemesine karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Site sakinlerinin istinafa taşıdığı dava dosyasının incelemesi sürüyor.

Sanık Caner Ş.’nin ise bir süre cezaevinde kaldıktan sonra denetimli serbestlik hükümleri kapsamında salıverildiği öğrenildi.

SİTE SAKİNLERİ KARARA TEPKİLİ

Site sakinleri, 2000 Evler Mahallesi’ndeki sitenin bahçesinde toplanarak karara tepki gösterdi.

Sakinlerden Ayhan T., eski kapıcı Rıdvan U. ile sitede yaşayan Caner Ş. arasında 2019’da tartışma yaşandığını söyledi.

Tartışma sonucu Caner Ş.’nin Rıdvan U.’yu silahla yaraladığını, tedavisinin ardından kapıcılarının siteyi iş kazası nedeniyle mahkemeye verdiğini anlatan T., “Bizim hiç haberimiz olmadan 12 milyon lira icra gelmiş. Hane başına 60’ar bin lira düşüyor. Daha da devamı var diyorlar. Hepimiz mağdur durumdayız.” diye konuştu.

Site sakinlerinden Gizem K. de eski kapıcıların yaklaşık 5 yıl önce silahla yaralanmasından dolayı üzüldüklerini ancak bu olayın iki kişi arasında geçtiğini dile getirdi.

Yaşadıkları sitede 210 daire olduğunu ve her daireye 60 bin liraya yakın icra geldiğini belirten K., “Eski kapıcımız gerçekten iş kazası geçirmedi çünkü cam silerken, çöp atarken veya eli kesilip de bizimle alakalı mağduriyet yaşamadı. 12 milyon lira tazminat talep ediliyor. Çok yüksek bir miktar. Bunun devamının geleciğin de düşünüyoruz. Bu konudaki mağduriyetimizin duyurulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Caner Ş’nin Rıdvan U’yu 25 Kasım 2019’da tabancayla yaralaması güvenlik kamerasınca da kaydedilmiş, olayın ardından Caner Ş. tutuklanmıştı.

AA

Etiketler adana site tazminat
Kısmetse Olur'un olaylı isminin festival pozları olay oldu! Değişimi herkesi şaşırttı Kısmetse Olur'un olaylı isminin festival pozları olay oldu! Değişimi herkesi şaşırttı Marmara Denizi'nde gece yarısı depremi: Üst üste ikinci sarsıntı Marmara Denizi'nde gece yarısı depremi: Üst üste ikinci sarsıntı Çöpe atılan bebeğin annesi 19 yıl sonra bulundu: ''Hamile olduğumu anlamadım'' Çöpe atılan bebeğin annesi 19 yıl sonra bulundu: ''Hamile olduğumu anlamadım'' Hava durumunda ters köşe: Sıcaklıklar 6 derece birden artıyor ama yeni yağış dalgası kapıda! Hava durumunda ters köşe: Sıcaklıklar 6 derece birden artıyor ama yeni yağış dalgası kapıda! Erzurumlu genç Türkiye'nin dijital çobanı oldu... Çayını yudumlarken çekdiği video rekor kırdı Erzurumlu genç Türkiye'nin dijital çobanı oldu... Çayını yudumlarken çekdiği video rekor kırdı Yeşilçam'ın Cimcimesiydi... Son hali herkesi şaşırttı! Yıllar onu teğet geçmiş Yeşilçam'ın Cimcimesiydi... Son hali herkesi şaşırttı! Yıllar onu teğet geçmiş Türkiye'de uzaylı alarmı! Görüntüleri görenler gözlerine inanamadı ama gerçek 2018 yılına uzandı! Türkiye'de uzaylı alarmı! Görüntüleri görenler gözlerine inanamadı ama gerçek 2018 yılına uzandı! Beşiktaş'ın yıldız ismi Cengiz Ünder sevgilisi Bilge Yenigül ile nişanlandı Beşiktaş'ın yıldız ismi Cengiz Ünder sevgilisi Bilge Yenigül ile nişanlandı Türkiye'nin yerli kamikaza İHA'larından gövde gösterisi: 5'li sürü otonom olarak havalandı! Türkiye'nin yerli kamikaza İHA'larından gövde gösterisi: 5'li sürü otonom olarak havalandı! Sabri Sarıoğlu hakkında şok iddialar: 'Bana hastalık bulaştırdı, şiddet gördüm!" Sabri Sarıoğlu hakkında şok iddialar: 'Bana hastalık bulaştırdı, şiddet gördüm!"
Siyasette büyük transfer günü: 2'si CHP'li 4 Belediye Başkanı daha AK Parti’ye geçiyor! Siyasette büyük transfer günü: 2'si CHP'li 4 Belediye Başkanı daha AK Parti’ye geçiyor! Türkiye'nin 14 yıldır bitmeyen projesi yine yolda bıraktı! Türkiye'nin 14 yıldır bitmeyen projesi yine yolda bıraktı! Lvbel C5 konserindeki slogan krizi büyüyor! AK Partili isimden sert sözlere ünlü rapçiden ilk yanıt Lvbel C5 konserindeki slogan krizi büyüyor! AK Partili isimden sert sözlere ünlü rapçiden ilk yanıt Direksiyon başında uyuyan sürücü kaldırımdaki 3 yayaya çarptı! Direksiyon başında uyuyan sürücü kaldırımdaki 3 yayaya çarptı! Bakanlıktan sosyal medya fenomenlerine ceza yağdı! Bakanlıktan sosyal medya fenomenlerine ceza yağdı! Bir sosyal medya fenomenine daha müstehcenlik soruşturması Bir sosyal medya fenomenine daha müstehcenlik soruşturması İstanbul'da liselilerin ''kız arkadaşıma baktın'' tartışması tekme tokatlı kavgaya dönüştü İstanbul'da liselilerin ''kız arkadaşıma baktın'' tartışması tekme tokatlı kavgaya dönüştü Şiddetli karın ağrısı şikayeti vardı... Doktorlar bile gözlerine inanamadı! Şiddetli karın ağrısı şikayeti vardı... Doktorlar bile gözlerine inanamadı! CHP'li bir belediyeye daha operayon: Başkan yardımcısı ve 11 kişi tutuklandı CHP'li bir belediyeye daha operayon: Başkan yardımcısı ve 11 kişi tutuklandı Bugün zamlandı, yarın indirim gelecek! Benzin ve motorinde baş döndüren hareketlilik devam ediyor! Bugün zamlandı, yarın indirim gelecek! Benzin ve motorinde baş döndüren hareketlilik devam ediyor!