Asrın felaketinin üstünden 78 gün geçti; Elif’ten hala haber yok!

Asrın felaketinin üstünden 78 gün geçti; Elif’ten hala haber yok!
Güncelleme:

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 11 ilimizi yerle bir edip 55 binden fazla canı yitirdiğimiz asrın felaketi sonrasında enkazın altından "sağ" olarak çıkarıldığı iddia edilen 18 yaşındaki Elif'ten hala ses seda yok

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 78 gün geçti. Yaşanan depremde Hatay’ın Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi’nde bulunan Emlak Bank Konutları 1’inci Kısım’da bulunan 96 daireden oluşan 6 blok da yerle bir oldu.

Birgün gazetesinin haberine göre yaklaşık 400 kişinin yaşadığı düşünülen blokların enkazından 370 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Depremle 10 saniye içinde yıkılan binadaki bazı yurttaşların ise akıbeti belli değil. Bunlardan biri de 18 yaşındaki Elif K.. Çevredeki yurttaşların, depremin birinci günü enkazdan çıkarıldığını iddia etmesine karşın Kaya’nın ailesi hiçbir yerde bulamadıklarını söyleyerek “Ölüsüne de razıyız. En azından mezarı belli olsun” dedi.

Elif K.’nın teyzesi H.E., yaptığı açıklamada, deprem günü Elif K.’nın ailesiyle birlikte evinde olduğunu söyledi. H.E., "Elif’in evde olduğuna eminiz. Akşam ablasıyla görüntülü konuşmuşlar. Günlerce enkaz başında bekledim. Kardeşim, Elif’in annesinin cenazesine 9’uncu gün ulaştık. Aynı binada başka kayıtlı insanlar da vardı. Onlar da çıkarıldı. Günlerdir bir gelişme yok. Her yere baktık. Tüm yetkili kurumlara başvurduk fakat Elif’ten bir iz yok” dedi. 

ELİF NEREDE?

Depremden bir gün sonra Kaya’nın enkazdan çıkarıldığına yönelik iddialara ilişkin de konuşan H.E. “Hastanede olduğu bile söylendi. Bütün hastaneleri gezdik. Mezarlıklara baktık ama yok. Bizim kızımız nerede” diye sordu. Elif’in ablasının depremden 2 hafta sonra DNA örneği verdiğini söyleyen H.E. “Sonuçların çıkmasının uzun süreceği söyleniyor. Ablası Ankara’ya giderek DNA örneği verdi. Bekliyoruz. Binada taş üstüne taş kalmadı. Biz sadece Elif’i istiyoruz. Yetkililerin devreye girmesi için çağrı yapıyorum. Artık canlı da beklemiyoruz. En azından mezarı belli olsun. Ölüsüne de razıyız” ifadelerini kullandı.

Birgün