''Beni bu şehirde gavat ettin. Allah senin belanı versin''

''Beni bu şehirde gavat ettin. Allah senin belanı versin''
Güncelleme:

Iğdır'da "Ölümümden o sorumludur, o bir tecavüzcü" yazılı bir not bırakarak intihar eden genç kızın suçladığı eski sevgilisinin "Beni bu şehirde gavat ettin. Allah senin belanı versin" yazılı mesajları ortaya çıktı. Zanlının ayrıca başka genç kızları da mağdur ettiği öne sürüldü.

Iğdır'da 30 Eylül 2021'de, yaşadığı apartmandan kendini atarak intihar eden 18 yaşındaki A.A., ölümünden önce 'Ölümümden G.A. sorumludur' yazılı bir not bırakıp intihar etmişti. Türkiye'nin konuştuğu olayda A.A.’ün ölümüyle ilgili tutuklu yargılanan 41 yaşındaki G.A., müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Son sözü sorulan G.A., savunmaya yapmaya kalkarken, mahkeme başkanı "Avukatların seni savundu. Senin son sözün nedir?" dedi. Sanık bunun üzerine bir şey söylemedi.

Bununla birlikte oğlunun sevgilisi 17 yaşındaki A.A.'e tecavüz ettikten sonra tehdit ve baskıyla intihara sürükleyen işadamı G.A.’ın başka genç kızları da mağdur ettiği öne sürüldü. G.A.’a A.A.'nın sevgilisi olan oğlunun attığı mesajlar da dosyaya girdi. O mesajlar, G.A.'ın çok sayıda küçük kıza aynı şeyi yaptığını ortaya koydu.

Dava dosyasına da giren, oğlu tarafından G.A.'a gönderilen mesajlarda, "Lise arkadaşlarıma kadar yazıyorsun. Beni bu şehirde gavat ettin. B.K. desem iyi bilirsin. Allah senin belanı versin" ifadeleri dikkat çekti.

İddialara göre işadamı G.A., para ve pahalı hediyelerle kandırdığı bazı genç kızları ağına düşürdü. Ardından da birlikte alkol alarak cinsel istismarda bulundu. Maddi gücü ve ağırlığını kullanan G.A., benzer birçok olayın üstünü kapattı.

G.A.'ın babasına attığı mesajlar da iddiaları kanıtlar nitelikte. Dava dosyasında da yer alan ve A.A.'nın intihar ettiği saatlerde baba-oğul arasındaki mesajlaşmalarda, B.K. isimli kızın adı geçiyor. Yazışmada babasına beddua edip "Küçüklerden elini çek" diyen ve özür dilemesi gerektiğini söyleyen G.A., Iğdır'ı terk edeceğini söylüyor.

 ''BİRÇOK MAĞDURUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ''

A.A. ailesinin avukatı Sedat Karaoğlan da birçok mağdurun olduğunu düşündüklerini söyledi. Karaoğlan şunları söyledi: "Tespit edilen bir kız var. G.A.'ın oğlu G.A.'ın B.K. isimli arkadaşı. Iğdır'ı terk etmişler. Kıza ulaştık. Ancak G.A.'dan çok korktuğu için hiçbir şekilde müdahil olmadı."

"Iğdır'dan, bu yaşadıkları nedeniyle gittiğini biliyoruz. Korktuğu için anlatmıyor. B.K. gibi kanıtlanmamış ama iddia niteliğinde de bir sürü kız var. Bu insanların da artık çıkıp haklarını araması, dosyaya da cinsel saldırı suçunun eklenmesi gerekiyor. Çünkü sadece A.A.'yı intihara sürükleme suçu yok. Bunun için istinafta başvurularımız olacak" dedi.

Oğlu G.A.'ın babasına üst üste yazdığı mesajlar şöyle...

Benim lise arkadaşlarıma kadar yazıyorsun. Beni bu şehirde kavat ettin.
B.K. desem iyi bilirsin.
Allah senin belanı versin. İki sene önce yazdığının haberi şimdi bana geliyor.
Sen beni namussuz ettin.
Allahsız.
Gidip benim ev arkadaşımın sevgilisini okuldan sordurdun.
Benim takıldığım kızla takıldın.
Ulan ben gideceğim bu şehirden.
Özür dileyip yakışanı yap.
Dünya kadar paran var. Git, istediğini çıkar gazinodan.
Küçüklerden el çek.