Bomba yüklü minibüsün altında da FETÖ çıktı !

Bomba yüklü minibüsün altında da FETÖ çıktı !

Ankara'da 2007 yılında bir otoparkta bulunan bomba yüklü minibüsün altında da FETÖ'nün olduğu iddia edildi.

FETÖ Çatı İddianamesi’nde yer alan dikkat çekici tespitlerden biri de 11 Eylül 2007’de AnkaraKurtuluş’ta çok katlı bir otoparkta bulunan bomba yüklü  kamyon. İddianamede söz konusu eylemin emniyet içindeki FETÖ’cüler tarafından tezgahlandığı, kamyonun Kurtuluş’taki otoparka bırakılmadan önce Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nın kapalı garajında 3-4 gün bekletildiği öne sürüldü. Milliyet gazetesinden Mert İnan'ın haberine göre FETÖ Çatı İddianamesi’nde aracın  nasıl hazırlandığı ve otoparka konulduğu şöyle anlatıldı:

‘Cemaatçiler tezgahladı’ 

“Emniyet içerisindeki FETÖ polislerinin önce Van’da bir minibüs ayarladığı, 580 kilo patlayıcıyı yükleyip Ankara Kurtuluş’taki çok katlı otoparka bıraktıkları, 11.09.2007 günü bu minibüsün otoparkta yakalanmış gibi kamuoyuna duyurulduğu, Başbakan’a (Erdoğan) suikast planlandığının iddia edildiği, bu sözde çok başarılı operasyon sonrasında cemaatin polislerinin taltifle ödüllendirildiği, gerçekte Kurtuluş otoparkına bırakılan aracın İstihbarat Daire Başkanlığı’nın kapalı garajında 3-4 gün bekletildiği, olayı Emniyet’in içerisindeki cemaat mensuplarının tezgahladığı tespit edilmiştir. Başbakan veya Ak Parti’den önemli bir kişiye suikast yapılacağını iddia etmesinin altında yatan neden gerçekte böyle bir suikastın olduğundan değil Başbakan ve siyasi iktidarı korkutup bu suikastı önledikleri havasını vererek kendilerine ödül verilmesini, cemaatin 
bu tür işleri önlediği havasını yayarak prestij edinmek ve vazgeçilmez önemde oldukları algısını oluşturmak içindi.”  

Hüküm giyen tahliye oldu

Söz konusu olaya ilişkin PKK terör örgütü üyesi olduğu öne sürülen İdris Nakçi adında bir kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişi “PKK üyeliği”nden 11 yıl 3 ay, “tehlikeli madde bulundurmak ve taşımak” suçundan da 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Nakçi’nin cezaları Yargıtay’ca da onanmıştı. Ancak FETÖ Çatı İddianamesi’nde yer alan bu tespitin ardından Nakçi’nin avukatı Faruk Duran, Ankara (kapatılan) 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, iddianameyi de delil göstererek müvekkilinin infazının durdurulmasını ve yeniden yargılanmasını talep etti. Durumu değerlendiren mahkeme, sanığın “tehlikeli madde bulundurmak ve taşımak” suçundan infazının durdurulmasına ve yeniden yargılanmasına karar verdi ve Nakçi 5 Ağustos’ta tahliye oldu. 

‘Boşu boşuna hapis yattı’

Nakçi’nin avukatı Faruk Duran ise görüşlerini şöyle sıraladı: 

“Araç, Van’dan Ankara’daki katlı otoparka getirildikten sonra Emniyet İstihbarat Şubesi B Büro ve Kriminal Daire Başkanlığı’ndaki FETÖ’cüler kumpas sürecini başlatıyorlar. Söz konusu B bürodaki FETÖ’cü amir ve polisler, suikast yalanını organize ederken, Kriminal Büro’daki örgütçüler de delilleri karartarak suçu İdris’in üzerine yıkıyorlar. İdris’in siyasi kimliğinden dolayı seçildiğini tahmin ediyoruz. Nisan ayında yapılan duruşmada mahkemeden tahliye istedik ancak bu talebimiz reddedildi. Hiçkimse cemaat denilen yapının böylesi kötülükler yapacağına inanmak istemedi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gerçek yüzleri ortaya çıktı. ‘Gecikmiş adalet ada let midir?’ demeden duramıyoruz. 23 yaşında haksız yere hapse giren müvekkilim, 32 yaşında tahliye oldu. Müvekkilimde damar tıkanıklığı, organ yetmezliği gibi sorunlar oluştu. Nakçi, hapse girmeden önce Osmangazi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde okuyordu. Bundan sonraki süreçte ne yapacağını biraz da sağlık durumu netleştirecek.”

Milliyet