Canlı bombanın dağdaki fotoğrafı ortaya çıktı

Canlı bombanın dağdaki fotoğrafı ortaya çıktı

Bursa'da Ulucami yakınlarındaki canlı bomba saldırısı ile ilgili soruşturma sürerken, teröristin PKK kampında çekilen fotoğrafı ortaya çıktı.

Bursa'da geçen çarşamba günü Ulucami'nin yakınında intihar saldırısında bulunan canlı bomba ile ilgili soruşturma devam ediyor. Dün adliyeye sevkedilen 17 zanlıdan 6'sının tutuklanması ardından canlı bomba olayının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Üzerinde "Sultan Yıldız" adına kimlik olan canlı bomba Eser Çali'nin Bursa'ya 24 Nisan pazar günü geldiği, gün boyunca uyuduğu olay yerinde ise iki gün keşif yaptığı ortaya çıktı. Canlı bombanın patlamayı gerçekleştirdiği yerde bulunan çeşmeden bir gün önce su içtiği de kameralar tarafından tespit edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütünce kimliği Eser Çali olarak açıklanan PKK'lı canlı bombanın, Şanlıurfa'dan Bursa'ya geldiği 24 Nisan gününü yatarak geçirdiğini belirledi. Olaydan iki gün önce metroya binen Eser Çali'nin eylemi gerçekleştirmek istediği bölgede dolaştığı, patlamayı gerçekleştirdiği bölgedeki çeşmeden su içtiği güvenlik kamerası tarafından tespit edildi. Normalde başörtüsü takmayan Çali'nin Bursa'da gezerken başörtüsü kullanıp uzun kıyafet giydiği belirlendi. Canlı bombanın olay yerine taksi ile gittiği bomba yüklü çantayı ise taksinin bagajına koyduğu ifade edildi.

iste-canli-bombanin-pkk-kamplarindaki-hali-2139181.jpeg
Bursa Ulu Cami'de bombalı saldırı gerçekleştiren PKK'lının terör örgütü kampından fotoğrafları ortaya çıktı.

"ÇANTADA KİTAPLAR VAR" DEDİ

İstanbul'dan bombayı çanta içersinde Bursa'ya getirip öğrencilerin kaldığı eve teslim ettiği öne sürülen Ümmü Gülsüm M.'nin polise verdiği ifadesinde, "İstanbul'da kaldığım ev arkadaşım Tuğba K.'nin ablası olan Emine K. beni aradı. Bursa'da bir yakının, rahatsızlığı nedeniyle bir kaç gün kalıp tedavi olacağını söyledi. Ben de Ağrı'da lise arkadaşım olan ve Uludağ Üniversitesi'nde eğitim gören arkadaşı Mithat T.'yi aradım. Yardım istedim. Mithat bana, "Sorun yok bizde kalabilir" dedi. Bu sırada Emine K., benden Bursa'ya gidecek yakının içersinde kitap ve eşyalarının olduğu çantayı verip, Bursa'daki eve götürmemi istedi. Kendisine "Hayır" diyemedim. Bursa'ya gelip çantayı verdiğim Mithat'a, "Sizin eve Emine K.'nin yakını olan Sultan Y. tedavi için gelecek. Onu ev arkadaşlarınla fazla muhatap etme" dedim. Bunu da benden Emine K. istedi. Sonrada Bursa'dan ayrıldım" dediği bildirildi.

Bombalı eylem olayının kilit isimlerinden Emine K. "nın ise, "Ben Ümmü Gülsüm'e gerçekten çanta verdim. O çantayı açıp baktığımda içersinde bomba yoktu. Özellikle baktım. Suçsuzum" dediği ileri sürüldü.

Mithat T. ise ifadesinde, "Ümmü Gülsüm bana telefon açtı. Bir yakının Bursa'da tedavi göreceğini kalacak yer sıkıntısı çektiğini söyledi. Ben de bizim evde kalabileceğini kendisine ilettim. Önce Gülsüm bize geldi. Çanta bıraktı 10 gün önce. Sonra da onun söylediği kız arkadaşı geldi. Bizimle fazla konuşmadı. Pazartesi günü misafir olduğu için kendisine Bursa'yı gezdirmek istedim. Metroya binip Ulucami'nin çevresinde gezdik. Ama onun canlı bomba olduğunu bilmiyordum. Suçsuzum" dedi.

Olaydan sonra gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan M.O.T. ise daha sonra canlı bomba olduğunu öğrendiği Eser Çali'yi evlerinde ilk kez gördüğünü belirterek, "Sürekli uyuyordu. Yol yorgunluğundan sanıyordum. Kendisi ile bir kez selamlaştım. O kadar" diye konuştu.