FETÖ'nün kozmik imamı yakalandı

FETÖ'nün kozmik imamı yakalandı
Güncelleme:

FETÖ/PDY soruşturmasında terör örgütünün en üst kademesiyle direk bağlantısı olduğu tespit edilen zanlı İstanbul'da yakalandı.

FETÖ’nün en üst kademesi ‘Yüceler Şûrası’ ile direkt bağlantısı olan ve Gülen’le birçok kez görüştüğü tespit edilen kozmik imam Etem T., aldığı ilaçların kaydından izi bulunarak teknik takibe alındı. Etem T., İstanbul Acıbadem’de bir parkta yakalandı.

FETÖ/PDY'nin 14 ilden sorumlu Marmara Bölgesi imamı Etem T., 6 aylık teknik takip sonucu nefes kesen operasyonla yakalandı. Etem T., FETÖ soruşturmalarında yakalanan en önemli isim. Gaybubet evlerinde kaldığı ve hatsız akıllı telefon kullandığı belirlenen Etem T., İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüklerinin ortak çalışması sonucu Üsküdar Acıbadem Mahallesi'nde bulunan Erdem Parkı'nda 30 Nisan'da yakayı ele verdi. Tutuklanan Etem T.ile ilgili detaylar:

Etem T., Gülen'le Amerika'da defalarca görüştü. Örgütün "Yüceler Şurası (Mollalar Grubu)" denilen en üst kademesiyle bağlantılıydı. Gülen'den randevuları ayarlayıp güncel talimatları alan New York Eyalet Abisi Mehmet Y., Mustafa Y. , İsmail C. ve üst düzey FETÖ/PDY ülke imamlarıyla ByLock yazışmalarına ulaşıldı. FETÖ'nün en önemli isimleri Sadık K. ve Sait A.'la birlikte Türkiye'den ABD'ye gitti. 2015- 2018 arasında Marmara Bölge imamıydı. Son görevini, şu an Washington DC abisi olan Sadık K.'den devraldı.

Gaybubet evlerinde kalan Etem T., hastalanınca aldığı ilaçların kayıtlarından teknik takibe yakalandı. Eşi ve oğluyla parklarda görüştüğü belirlendi. 30 Nisan'da Erdem Parkı'nda eşiyle buluşunca etrafı sarıldı ve yakalandı.

Adli kaynaklara göre; Etem T. FETÖ soruşturmalarında yakalanan en önemli isim. Etem T.'ın gözaltına alındığı gün Gülen'in sabaha kadar uyuyamadığı öğrenildi.

Etem T. akıllı telefonunda kurulu Falcon isimli örgütün yönetici tabir edilen kadrosu tarafından kullanılan gizli haberleşme ağı yakalandı.

GAYBUBET EVİNDE GİZLENDİ

2014-2015 arasında örgütün Doğu Anadolu imamı olan Etem T.hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yakalama kararı çıkarıtılmıştı. Taş gaybubet evinde gizlendi.

Sabah