İşten çıkarılan iki işçi, güvenlik görevlisini rehin aldı

İşten çıkarılan iki işçi, güvenlik görevlisini rehin aldı
Güncelleme:

Şanlıurfa'da çalıştıkları fabrikada işlerine son verilen iki işçi, 2 bin 500 lira alacaklarının verilmediğini öne sürerek güvenlik görevlisini bıçak ve satırla rehin aldı.

2'nci Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında meydana gelen olayda, iddiaya göre, fabrikada İşçi olarak çalışan Bayram P. ile Dilek Ş., sözleşmeleri feshedilerek işten çıkarıldı. 2 işçi, sabah saatlerinde alacakları olan 2 bin 500 lirayı tahsil etmek için fabrikaya geldi.

SATIR VE BIÇAKLA REHİN ALDILAR
İşverenle görüşme istekleri geri çevrilen 2 işçi, kendilerini dışarı çıkarmak isteyen fabrikanın özel güvenlik görevlisi Gökhan İ.'yi yanlarında getirdikleri satır ve bıçakla rehin aldı. Korku dolu anların yaşandığı olayın ihbar edilmesiyle bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

İKNA ÇABALARI SONUCU TESLİM OLDULAR
Güvenlik görevlisini yere yatırıp boğazına satır dayayan Bayram P., ekipler tarafından ikna edilmeye çalışıldı. Elinde bıçak olan Dilek Ş. ise yanına kimsenin yaklaşmamasını istedi. Jandarmanın uzun süren çabası sonucu ikna edilen Bayram P. ile Dilek Ş., bıçak ve satırı bırakıp teslim oldu. Gözaltına alınan iki kişi sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DHA