Kilis'te roket imha edilirken patladı: 1 şehit

Kilis'te roket imha edilirken patladı: 1 şehit

Kilis'e düşen roketin imha edilirken patlaması sonucu 1 polis şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Kilis'e öğleden sonra atılan rokete ait parçaların imhası sırasında meydana gelen patlamada 2 asker ve 1 polis yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan polis memuru doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Suriye'den atılan 3 roket mermisi Kilis-Suriye sınır hattına yakın yüksek alanlarla ile kent merkezindeki Ekrem Çetin Mahallesi'ndeki boş araziye isabet etti.

Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Vatandaşları bölgeden uzaklaştıran ekipler, roket mermilerinin düştüğü alanlara güvenlik şeridi çekti. Olay yeri ekipleri de inceleme yapmak üzere alana geldi.

Roket mermilerinin düştüğü alanlarda çukurlar oluştuğu görüldü.

Kilis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'den (DAEŞ Bölgesi) atıldığı tespit edilen 3 roketin, saat 15.35 sıralarında il merkezi ve sınır hattında muhtelif yerlere isabet ettiği belirtildi.

ROKET MERMİSİNİN İMHASI SIRASINDA PATLAMA

Suriye’nin terör örgütü IŞİD konrolürdeki bölgeden dün öğleden sonra ateşlenen roketin düştüğü Ekrem Çetin Mahallesi’ndeki parçaları imha etmek üzere olay yerine gelen bomba imha uzmanları güvenlik önlemi aldı.

Ekiplerin kontrollü imha işlemi sırasında patlama meydana geldi. Olayda 1 bomba imha uzmanı polis ile 2 asker yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan polis memuru yapılan müdaheleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı askerlerin acil serviste tedavileri sürerken, Kilis Valisi İsmail Çataklı ve İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir de hastaneye gelerek yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Kilis'te roket imha edilirken patladı: 1 şehit

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Suriye'den (DAEŞ Bölgesi) atıldığı tespit edilen 3 roketin, saat 15.35 sıralarında il merkezi ve sınır hattında muhtelif yerlere isabet ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Olay sonucunda patlamayan mühimmatların imhası sırasında bir polisimiz şehit olmuş, 2 jandarmamız yaralanmış olup, yaralılar Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Giresunlu şehit polis memuru bomba imha uzmanı Murat Mimiroğlu'nun evli ve 2 yaşında bir kız çocuğu bulunduğu öğrenildi.

Şehit Mimiroğlu için yarın Kilis Emniyet Müdürlüğünde tören düzenleneceği belirtildi.

 

DHA