Metin Lokumcu davasında polislerin beraati istendi

Metin Lokumcu davasında polislerin beraati istendi
Güncelleme:

2011 yılında Artvin'in Hopa ilçesinde AK Parti mitingi öncesi polisin sıktığı biber gazından etkilenerek yaşamını yitiren öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüyle ilgili açılan davada yargılanan polislerin ayrı ayrı beraati istendi.

Artvin'in Hopa ilçesinde, 31 Mayıs 2011'de AK Parti mitingi öncesinde ve sonrasında çıkan olaylarda devrimci öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüne neden oldukları iddiasıyla 13 polisin tutuksuz yargılandığı davada mütaalasını açıklayan savcı, polislerin beraatini talep etti.

Dönemin Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim gezileri kapsamında Artvin'in Hopa ilçesinde miting düzenleyecekti. Erdoğan'ın kentlerine geleceğini öğrenen Hopalılar, hidroelektrik santraller ve çay tarımında yaşanan sorunlar üzerine Hopa meydanında basın açıklaması yapmak istedi.

Ancak Erdoğan ilçeye gelmeden önce yapılmak istenen basın açıklamasına polis biber gazı ile müdahale etmişti. Biber gazından etkilendiği iddiasıyla hastaneye kaldırılan Metin Lokumcu'nun ölüm haberi sonrasında ilçe de gösteriler daha da büyümüştü.

Bugün olaydan tam 13 yıl sonra Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Metin Lokumcu'nun ailesi ile taraf avukatları katıldı.

Taraf avukatları beyanlarında, mütaalaya karşı savunma yapmak üzere mahkemeden ek süre istedi.

Mahkeme heyeti, avukatların Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütaalasına karşı savunmada bulunmaları için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşmayı, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, DEM Parti Parti Meclisi Üyesi Recep Demirci de takip etti.

Mahkeme süre taleplerini kabul etti. Bir sonraki duruşma 6 Eylül’de görülecek.