Sokak köpeği 8 yaşındaki çocuğu parçaladı

Güncelleme:

Adıyaman’da 8 yaşındaki çocuk sokak köpeği tarafından saldırıya uğradı. Başından, boynundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan çocuk, askeri helikopterle hastaneye kaldırıldı.

 Olaya ilişkin Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar da açıklama yaptı. Doktoru ise çocuğun durumunun iyi olduğunu ve birkaç gün gözetim altında tutulacağını belirtti. Çocuğun dedesi de torununun tatil döneminde yanına geldiğini ve kendisi evdeyken olayın meydana geldiğini söyledi.

Korkunç olay, Gerger ilçesine bağlı Kozağaç Köyünde meydana geldi. 8 yaşındaki Ayhan A., başı boş sokak köpekleri tarafından saldırıya uğradı. Başından, boynundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan küçük çocuk için durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. Kar kalınlığının yaklaşık 2 metreyi bulduğu bölgeye ambulans gidemeyince Diyarbakır’dan havalanan askeri helikopter Kozağaç Köyüne iniş yaptı.

Burada ilk müdahalesi yapılan küçük çocuk, helikopterle Adıyaman Havalimanına getirildi. Havalimanında helikopterden alınan Ayhan A., ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede köpeğin ısırdığı bölgelere dikişlerin atılması ve müdahalelerin yapılması sonrasında Ayhan A., Adıyaman Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. 8 yaşındaki çocuğun hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

 VALİ ÇUHADAR'DAN AÇIKLAMA

Yaşanılan olayı yakından takip ederek sürekli durum hakkında bilgiler alan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise, sosyal medya hesabından, “Bugün akşam saatlerinde Gerger ilçemize bağlı Kozağaç köyünde köpeğin saldırması sonucu yaralanan 8 yaşındaki Ayhan A., Diyarbakır’dan temin edilen askeri helikopterle Kozağaç’dan alınıp Adıyaman Çocuk Hastanesinde tedavi altına alındı.
Çocuğumuza şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

DOKTOR HACI BALLI: BİRKAÇ GÜN GÖZETİM ALTINDA TUTACAĞIZ

Adıyaman Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli uzman doktor Hacı Ballı, AA muhabirine, hastanın kafa bölgesinden yaralandığını söyledi.

Çocuğa gerekli müdahalelerin yapıldığını aktaran Ballı, "Şu an hastamızın genel durumu iyi, stabil ve bilinci açık. Hastaya operasyonlar için anestezisi yapıldı. Gözetim altında, antibiyotiklerini başladık. Birkaç gün hastanemizde gözetim altında tutacağız." diye konuştu.

 

ÇOCUĞUN DEDESİ OLAYI ANLATTI

Dede Bekir A. da çocuklarının Adana'da yaşadığını, torununun da tatil döneminde yanına geldiğini anlattı.

Evde oturduğu sırada torununun sesini duyunca dışarı çıktığını ve olayı gördüğünü dile getiren Altuntaş, şunları kaydetti:

"Torunuma köpek saldırdı. Ben de görünce bağırarak yanlarına doğru koştum. Köpek beni görünce korkup torunumu bırakıp kaçtı. Kar yağışı dolayısıyla yollar kapalıydı. Köyümüzde yaklaşık 2 metre kar var. Ben de sağlık ekiplerini aradım, yardım istedim. Askeri helikopter geldi, bizi aldı hastaneye getirdi. Allah devletimize zeval vermesin. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." (AA/İHA)