Taksim bombacısının ailesi 2013'te başvurmuş

Taksim bombacısının ailesi 2013'te başvurmuş

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nin kana bulayan canlı bombanın ailesi 2013'te kayıp başvurusu yaptıklarını söyledi.

İstanbul'daki terör saldırısını gerçekleştirdiği açıklanan canlı bomba Mehmet Öztürk’ün babası ve kardeşi gözaltına alındı. Ailenin Öztürk için kayıp başvurusunda bulunduğu ve baba N. Öztürk’ün ifadesinde oğlunun 2013’te evden ayrılarak İstanbul’a gittiğini söylediği öğrenildi.

TELEFON SİNYALİNDEN BULUNDU

İstiklal Caddesi’ni kana bulayan terör saldırısından ardından polisin yaptığı araştırmada, 2013’te Gaziantep’teki evinden ayrılan ve ailesi ‘kayıp’ başvurusu yapınca IŞİD ile bağlantısı olduğu değerlendirilen Mehmet Öztürk’ün telefon sinyalinden bölgede olduğu saptandı.

Soruşturmayı bu yönde derinleştiren polis, hemen Öztürk’ün, Gaziantep’te yaşayan babası N. Öztürk’ten kıl, kan ve tükürük örnekleri aldı.

DNA eşleştirmesi sonucu intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin Mehmet Öztürk olduğu kesinleşti. Gaziantep’te operasyon yapan polis, Mehmet Öztürk’ün babası, annesi ve iki kardeşini gözaltına aldı.


Anne ve küçük kardeşi dün sabah bırakıldı. Öztürk ailesinin komşuları, ‘canlı bomba’ 24 yaşındaki Mehmet Öztürk’ü hiç görmediklerini söyledi.