Tarikatı eleştiren vatandaşı komiser tehdidi iddiası

Tarikatı eleştiren vatandaşı komiser tehdidi iddiası
Güncelleme:

Sosyal medya üzerinden Menzil Cemaati'ni eleştiren paylaşım yapan bir vatandaş, bir komiser tarafından cemaati eleştirdiği için ölümle tehdil edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Kayseri Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Metin Tanrıver'in "Hiçbir kimse ya da örgüte, hele hele hiçbir cemaate ya da tarikata, hiçbir şıha ya da şeyhe bağlı olmayacaksınız. Bağlı olacağınız tek bir yer vardır, o da devlettir" uyarısından birkaç gün sonra, Sivas Kangal'da görevli bir komiserin, Menzilciler tarikatını eleştiren bir paylaşım yapan vatandaşı sosyal medya üzerinden tehdit ettiği iddia edildi.

Sosyal medya hesabında Menzil Cemaati’ni eleştiren bir video paylaşan Nuri B., bir komiser tarafından ölümle tehdit edildi. Videoda, Menzil Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Semerkand Yayınevi’nin yayınladığı kitaplarda “Allah’a şirk koşulduğu”, “İslam’la bağdaşmayacak” ifadelerin yer aldığı belirtildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, bunun üzerine daha önce komiser A.A., Nuri B.’ı ölümle tehdit etti. Menzil Cemaati’ni eleştiren videoyu paylaşan Nuri B.’a, “Adım A.A. sivasta komserim senin azrailin olur canını alırım” şeklinde yorum yazdı.

"GEREĞİNİ YAPMASINI DA BİLİRİM"

Başkapan’ın adresini isteyen komiser A.A., Menzil Cemaati’ni destekleyen şu yorumda bulundu:

"Bu gün ki durumu fırsat bilip tarikat ve cemaatlere saldıranların hiç birinde iyi niyet aramam kimin ne maksadı varsa ortaya çıkarmasını da gereğini yapmasını da bilirim.”

Tehditler üzerine Nuri N., komiser hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kayseri'de polis müdüründen dikkat çeken konuşmaKayseri'de polis müdüründen dikkat çeken konuşma