Yangın bölgesinde çatışma! Jandarma vurarak etkisiz hale getirdi

Yangın bölgesinde çatışma! Jandarma vurarak etkisiz hale getirdi
Güncelleme:

Muğla'da yangınların esir aldığı Milas ilçesinde orman yangınına yakın bölgede jandarma ile silahlı çatışmaya giren bir kişi vurularak yakalandı.

Muğla’nın Milas ilçesinde meydana gelen orman yangınlarına yakın bölge olan Alatepe Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki Ayhan Ö. dün akşam saatlerinde elindeki silah ile önce Alatepe'deki Paraşüt tesislerine çıktı. Tesislerin işletmecisinin pompalı tüfeğini ele geçiren ardından işletmeciyi ve vatandaşları elindeki pompalı tüfekle tehdit ederek sağa sola bağıran Ayhan Ö. için tesis çalışanları ve köylüler jandarmadan yardım istedi.

Sözcü gazetesinden Yaşar Anter'in haberine göre Ayhan Ö. bu kez Alatepe köyü içerisine gelerek ailesinin yaşadığı eve girdi. Evin etrafını çeviren jandarma güçlerine ateş etmek isteyen sonra vazgeçen Ayhan Ö.'i, komutanlar yaklaşık üç saat boyunca ikna etmeye çalıştı. Köye giriş çıkışlar kontrol altına alınırken bölgeye çevik kuvvet ekibi gönderildi.

JANDARMALARA ATEŞ AÇTI

Bir süre sonra elindeki pompalı tüfekli askerlere ateş açan Ayhan Ö., olayda yaralandı. Ayhan Ö.'e ilk müdahaleyi köydeki  Doktor Özer Bektaş ile hemşire Ayşegül Özdemir yaptı. Ardından ambulans ile Milas'daki özel bir hastaneye kaldırılan Ayhan Ö. kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

DAHA ÖNCEDE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Ayhan Ö.'in olayı ile ilgili açıklama yapan Alatepe Köyü eski muhtarı Mehmet Atıcı “Bize çok yakın olan yangın bölgesine köylülerle gidip yardım ediyorduk, sürekli takviyeler yaparken böyle bir şey başımıza geldi. Ayhan'ın psikolojik bunalım içerisindeydi. Daha öncede köyde kabus yaşatmıştı. Durumu kaymakamlığa ve jandarmaya bildirdik. Gerekli adli işlemler yapıldı ancak Ayhan'ın tedaviye ihtiyacı vardı. Yine sinir krizine girdi, bu kez kötü sonuçlandı. Akli dengesi yerinde değildi, bildiğimize göre jandarmalar durdurmak için ayağına ateş etmişler ancak yere eğilince karın bölgesine gelmiş mermi” diye konuştu.

Ayhan Ö.'in cenazesinin otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği, köyde olayla ilgili büyük şok yaşandığı belirtildi.

(Kaynak)