Afyonkarahisar'da Üretilen 20 Bin Keklik Doğaya Bırakıldı

Afyonkarahisar'da Üretilen 20 Bin Keklik Doğaya Bırakıldı

Şuhut Kanatlı Yaban Hayatı Üretme İstasyonunda, 2015 yılında üretilen yaklaşık 20 bin kınalı keklik, 11 ilde doğal yaşam alanlarına salındı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, 2015 yılında üretilen 20 bine yakın kınalığı kekliğin doğaya salındığını söyledi.Kuşcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğal kaynakların bilinçsiz, kontrolsüz kullanımı ve sınırsız tüketilmesine paralel olarak ortaya çevre sorunlarının çıktığını ve bazı yaban hayvanlarının neslinin tükenme tehlikesinin söz konusu olduğunu belirtti.Doğal hayatın korunması ve sürdürülebilir şekilde devamı için bazı çalışmaların yapılması gerektiğine işaret eden Kuşcu, bu kapsamda Şuhut ilçesinde 2009 yılında kurulan Kanatlı Yaban Hayatı Üretme İstasyonunda kınalı keklik üretimi gerçekleştirildiğini ifade etti.
- İstasyonda 88 bin keklik üretildi
Kuşcu, istasyonda bugüne kadar 88 bin keklik üretimi gerçekleştirildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:"Bölge Müdürlüğümüze bağlı 5 ilin yanı sıra Türkiye'nin her tarafına keklik gönderdik. Üretim istasyonumuzda 800 civarında anaç keklikten alınan yumurtalar kuluçka makinelerinde tutularak yavru elde ediliyor. Özenle bakılan yavrular belli büyüklüğe geldikten sonra çeşitli illerde doğaya bırakılıyor. Bu şekilde doğadaki popülasyon destekleniyor. Türkülerimize bile giren keklik türünün devamlılığını sağlamak için doğa korumacı yaklaşımın ötesinde, kırsalda yaşayan insanımızı mutlu edecek, kültürümüzün yaşatılmasına da katkı sağlayacak bir çalışma yürütüyoruz."Yıllık kapasitelerinin üzerinde üretim yaptıklarını anlatan Kuşcu, "Bu yıl ürettiğimiz 20 bine yakın keklik, 11 ilde belirlenen noktalara salındı. Çil keklik üretme çalışmalarımız da 800 anaç ile devam ediyor" diye konuştu.