Aile Destek Paketi başvuru ekranı açıldı

Aile Destek Paketi başvuru ekranı açıldı
Güncelleme:

Aile Destek Paketi kapsamında düşük gelirli ailelere yardımlar peş peşe gelmeye devam ettiği belirtildi ve dar gelirli ailelere 1.250 TL para verileceği ve bu ödemelerin 12 ay boyunca devam edeceği ifade edildi. Yardım paket başvuruları e devlet üzerinden alınmaya başlandı.

Aile Destek Paketi kapsamında düşük gelirli ailelere yardımlar peş peşe gelmeye devam ettiği belirtildi ve dar gelirli ailelere 1.250 TL para verileceği ve bu ödemelerin 12 ay boyunca devam edeceği ifade edildi. Yardım paket başvuruları e devlet üzerinden alınmaya başlandı ve Aile Destek Programı adı altında yapılacak olan 1250 TL ödemelerin de başladığı duyuruldu.

ANINDA 1.250 TL VERİLECEK

1.250 TL ödeme yapılacağı duyurulurken vatandaşlar bu yardımdan yararlanmak için neler yapılması gerektiğini araştırmaya başlarken sosyal yardım paketleri gün geçtikçe artış gösterirken dar gelirli ailelere 1.250 TL ödeme yapılacağı ifade edildi.

DÜŞÜK GELİRLİ OLUNMASI GEREKİYOR

Aile Destek Programı kapsamında gerçekleşecek olan 1.250 TL yardımlardan yararlanmak için öncelikle düşük gelirli olması gerektiği belirtildi ve dar gelirli ailelerin başvurabileceği bu yardımlar için öncelikle düşük gelirli olduğunu belgelemesi gerektiği vurgulandı.

12 AY BOYUNCA YAPILACAK

Bakanlık tarafından yapılan yardım başvurular e-devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak gerçekleştirilecektir. Bununla beraber sisteme giriş yapıldıktan sonra başvuru işlemleri eksiksiz ve doğru şekilde yapılması gerektiği paylaşıldı. 

Konu ile ilgili olarak ödemelerin 12 ay boyunca her ay yapılacağı vurgulandı. Başvurusu onaylanan kişilere 1.250 TL verileceği vurgulandı.

AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,
Mavi Kart sahibi olması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.