AK Partili başkan konser verdi faturası CHP'li başkana kaldı

AK Partili başkan konser verdi faturası CHP'li başkana kaldı
Güncelleme:

AK Parti'den CHP'ye geçen Antalya'nın Gazipaşa Belediyesi'nin konser faturası CHP'ye kaldı. Konserin belediye kasasından ödendiğini söyleyen CHP'liler AK Parti ilçe başkanlığının parayı iade etmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti'den CHP'ye geçen Antalya'nın Gazipaşa Belediyesi'nin, 31 Mart seçimlerine 6 gün kala düzenlediği konserin faturası tartışma konusu oldu. Konserin 104 bin liralık parasının belediyenin kasasından ödendiği belirten CHP'liler "Seçim yasaklarına rağmen seçim çalışmaları için verilen bir konser. Paranın AK Parti ilçe başkanlığı tarafından derhal belediyeye iade edilmesi lazım" diye konuştular.

31 Mart'taki yerel seçimlerde Antalya'nın Gazipaşa Belediyesi başkanlık koltuğuna, AK Partili Adil Çelik'i % 54,29 oyla geride bırakan CHP'li Mehmet Ali Yılmaz oturmuştu.

AK Parti'nin 21 Mart'ta başlayan seçim yasaklarına rağmen 25 Mart'ta seçim çalışmalarında verdirdiği Mustafa Yıldızdoğan konserinin 104 bin 017 olan ücretinin ise Gazipaşa Belediyesi kasasından ödendiği ortaya çıktı.

CHP İLÇE BAŞKANI TEPKİ GÖSTERDİ

Duruma tepki gösteren CHP ilçe Başkanı Ömer Güven, “AK Parti’nin yapmış olduğu konserin parasını Gazipaşa Belediyesi ödemiş. Ortada ise büyük bir suç var. Konuyla ilgili gerekli delil ve belgelerimiz mevcut. AK Parti ilçe teşkilatının şuanda Gazipaşa Belediyesi’ne 104 bin 017 lira borcu bulunmaktadır” dedi.

AK Partili başkan konser verdi faturası CHP'li başkana kaldı - Resim : 1

“HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL”
 
İlçe Seçim Kurulu’na konuyla ilgili verilen dilekçe hakkında bilgi veren CHP’li Meclis Üyesi Onur Demir ise “21 Mart 2019 tarihinde başlayan seçim yasakları doğrultusunda parti olarak harekete geçtik. 25 Mart tarihinde düzenlenen konserin duyuruları Gazipaşa Belediyesi tarafından yapılmaktaydı. Ancak Gazipaşa Belediyesi’nin bu tarihte belirlenen konseri yapma hakkı yoktu. Hukuken mümkün olmayan aday tanıtım toplantısı ve konser programının iptali için İlçe Seçim Kurulu’na dilekçe verdik. Mustafa Yıldızdoğan konserinin belediye tarafından yapılacağı belirtilmesine ve de parasının yine belediye tarafından ödeneceği durumda dikkate alınarak, konu durum karşısında proje ve aday tanıtım toplantısı yapılması hukuken mümkün değildir. Buna ilişkin delillerimiz olan video kaydını ve mesaj suretini sunduk. Dilekçemizin ardından İlçe Seçim Kurulu Hakimimiz gerekli çalışmayı başlattı. Alınan karar sonucunda 25 Mart tarihinde yapılan Mustafa Yıldızdoğan konserinin tüm izinlerinin AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından alındığını öğrendik.” dedi.

Gazipaşa Belediye başkanı CHP'li Mehmet Ali Yılmaz ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Sözcü