AK Partili belediyeden ''meğer gerçekten ekonomik kriz yokmuş'' dedirtecek hamle

AK Partili belediyeden ''meğer gerçekten ekonomik kriz yokmuş'' dedirtecek hamle
Güncelleme:

Türk Lirası'nın değer kaybı, rekor kıran enflasyon oranları, bitmek bilmeyen zamlar ve geçim sıkıntısıyla savaşırken AK Partili Başakşehir Belediyesi'nin sadece bitki ve peyzaj malzemeleri için 41 milyon 334 bin TL ödeyeceği öğrenildi.

İstanbul'da AK Partili Başakşehir Belediyesi, ilçe genelinde kullanılması için “Bitki ve Muhtelif Peyzaj Malzemeleri Alımı” başlığıyla bir ihale açtı.

Birgün gazetesinden Uğur Şahin'in haberine göre AK Partili belediyeye bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yaklaşık maliyeti 43 milyon 548 bin olarak belirlediği ve 15 Mayıs’ta düzenlenen ihaleye, iki şirket teklif sundu. Ancak bir teklifi geçersiz kılan İdare, 6 Haziran’da 41 milyon 334 bin TL’lik teklif sunan firma ile el sıkıştı.

İhale kapsamında 400 bin lale, 148 bin begonya, 255 bin 600 menekşe, 76 bin 500 papatya, 150 bin sümbül, 150 bin de nergis soğanı alınacak. Teknik şartnameye göre, bunların dışında alınacak 104 kalem peyzaj malzemesinin arasında yaprağını döken manolya, bodur dut ağacı, Avrupa ıhlamuru ve Japon akçaağacı da yer aldı.

AK Parti belediye, geçen yıl da bitki ihalesi düzenlemiş ve aynı firma 16 milyon 547 bin liralık teklifle, ihaleyi ‘kazanmıştı.’

 

Birgün