Aldatıldı, boşandı, tazminat alamadı..

Aldatıldı, boşandı, tazminat alamadı..

Kadın kuaförü Nilay K. kendisini aldatan eşi ve aldattığı kadına tazminat davası açtı fakat sonuç alamadı.

Kadın kuaförü Nilay K., boşandığı eşi ve yasak aşk yaşadığı öteki kadına açtığı tazminat davasını kaybetti. Mahkeme, kuaför kadının iddia ettiği gibi kişilik haklarına saldırı oluşmadığına karar verdi.

İzmir Karşıyaka'da kadın kuaförlüğü yapan Nilay K., bir yıl önce ilaç mümessili Kadir K., ile hayatını birleştirdi. Evlilik ilk aylarda mutlu sürerken, Kadir K. bazı akşamlar geç gelmeye, bazı akşamlar da "Ablamda kalacağım" diyerek hiç gelmemeye başladı. Şüphelenen kuaför kadın, eşi uyuduğu sırada cep telefonunu inceleyince, Gonca adındaki kadınla sık sık görüştüğünü ve çok samimi şekilde mesajlaştığını gördü. Sabah eşine durumu sorduğu eşi önce ablasının yakın dostu olduğunu öne sürse de yasak aşk yaşadığını itiraf etti. 
 
'KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI YOK' 

Evliliğinde birinci yılını kutlamaya hazırlanırken aldatıldığını öğrenen Nilay K., hemen boşanma davası açtı. Bununla da yetinmeyen Nilay K, kendisine yaşattıkları acılar nedeniyle eşi ve öteki kadın Gonca K.'ye 5'er bin TL'lik manevi tazminat davası da açtı. Aile Mahkemesi'ndeki davada eşinden nafaka ve tazminat istemeden tek celsede boşanan Nilay K., Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı tazminat davasını da hâkim, mağdur kadının iddia ettiği gibi kişilik haklarına bir saldırı olmadığı gerekçesiyle reddetti. 
 
'KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ' 
 
Nilay K.'nin avukatı Aykut Dikencik, "Evlilik birliği içinde eşler arasında birbirine karşı sorumluluk vardır. Bunu bilerek evliliğin içine giren üçüncü kişinin, hak gaspında ve saldırıda bulunmadığını iddia etmek imkânsızdır. Karara itiraz edeceğiz ve Yargıtay'ın bozacağını ümit ediyorum. Aksi halde toplumsal barışı ve aile birliği açısından sonuçlarına katlanamayacağımız bir geleceğe doğru gideriz. Kanunlar devletin temel taşı olan ailenin birliğini korumak zorundadır" dedi.