Ankara saldırısını o örgüt yaptı !

Ankara saldırısını o örgüt yaptı !

Ankara'da dün akşam yaşanan patlamanın ardında kimler var ?

Ankara Kızılay'da meydana gelen 34 kişinin hayatını kaybettiği ve 125 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin ilk belirlemeler saldırının PKK ya da bağlantılı bir örgüt tarafından gerçekleştirildiğini gösteriyor.

Reuters'a bilgi veren bir güvenlik kaynağı, "Gördüğümüz kadarıyla PKK ya da PKK adına sol bir örgüt bu saldırıyı yapmış gibi. Bu nihai bir tespit değil ilk belirlemeler. Ancak kimin yaptığını belirlemek için üst düzey güvenlik değerlendirmeleri sürüyor" dedi.

Öte yandan, Associated Press (AP) haber ajansında da benzer bir vurgu yer aldı. AP, soruşturma sürdüğü için gizlilk kaydıyla konuşan üst düzey bir hükümet yetkilisinin açıklamalarını haberine yansıttı. Söz konusu yetkili, bombacılardan en az birinin kadın olduğunu söylerken, polisin saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiği üzerinde durduğunu söyledi.

Hürriyet'teki habere göre ise saldırıda kullanılan araçtaki bomba ve bomba düzeneğinin de 17 Şubat’taki Merasim Sokak’taki saldırıyla aynı olduğu, araç içerisinde kurulan düzenekle bombanın patlatıldığı öğrenildi. Yine elde edilen ilk bulgulara göre saldırıyı terör örgütü PKK’nın uzantısı TAK’ın yaptığı değerlendiriliyor.