Ankara'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Yürüyüşü

Ankara'da "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Yürüyüşü

Bazı STK üyeleri, Kolej Meydanı'ndan Sakarya Caddesi'ne yürüdü

ANKARA (AA) - Başkentte, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kutlamaları çerçevesinde Kolej Meydanı'nda toplanan bazı sivil toplum kuruluşu (STK) üyeleri, çeşitli sloganlar atarak ellerindeki dövizlerle Sakarya Caddesi'ne yürüdü. Zaman zaman şarkılar söyleyen grubun eylemi yaklaşık 2 saat sürdü.

Ankara Kadın Platformu, Halkevleri Kadın Kolları, Nar Kadın Dayanışması ile diğer bazı STK üyesi kadınlar, ellerindeki çeşitli dövizler ile "Kadınlar karanlığı aydınlatacak", "Yaşam, barış, emek, özgürlük için direnişteyiz" yazılı pankartlar açtı.

Geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri ise gruba, Ankara Valiliğinin bu eyleme izin vermediğini hatırlatarak, son verilmesi yönünde anons yaptı.

Daha sonra polisler, grubun Ziya Gökalp Caddesi'ndeki kaldırımdan trafiği aksatmayacak şekilde Sakarya Caddesi'ne yürüyüş yapmasına engel olmadı. Grup, kaldırımdan çeşitli sloganlar atarak, ellerindeki dövizlerle Sakarya Caddesi'ne kadar yürüdü. Bisikletli bir kadın grubunun da eyleme katıldığı gözlendi.

Zaman zaman şarkılar söyleyen ve dans eden gruptaki kadınlar, basın açıklamasının ardından eylemlerini sonlandırdı.

Öte yandan, CHP Çankaya ilçe teşkilatı üyesi bir grup kadın ise Sakarya Caddesi'nin bir kısmında toplanarak, ellerinde "Kadın renk değil bireydir", "Eşitlik yoksa direniş var" yazılı dövizlerle "Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa" yazılı pankart açtı ve sloganlar attı.

Gruptaki bazı kadınlar, ellerindeki çalı süpürgeleriyle "kadınlara yapılan haksızlıkları süpürdüklerini" temsilen bir eylem gerçekleştirdi.