Aşiretlerden İngilizlere sert yanıt !

Aşiretlerden İngilizlere sert yanıt !

İngilizlerin Doğu ve Güneydoğu'da ki aşiretlere para dağıttıyla ilgili iddiaya aşiretlerden yanıt geldi.

FETÖ'nün ikinci kez kalkışma yapacağı, bunu da Güneydoğu'dan başlatacağı iddialarına bölgenin önde gelen aşiretlerinden tepki geldi.

Aşiret liderleri "'bu oyuna alet olmayız sokağa ancak FETÖ'ye karşı mücadele için çıkarız" dediler.

Kureyşin Aşireti mensunu Uzun Mehmet 'Bu halkın İngiliz pararsına ihtiyacı yok. Bu halk parayla satın alınamaz.

Kulpi aşireti üyesi Selahattin Yalçın  bu bölgedeki bütün halkın 15 Temmuz'da hem dünyaya mesaj verdi 'dünyaya haddini bil'hem de kardeşliğin ne kadar önemli olduğunu vurguladık.

Biz darbe gecesi gençlerimiz talimat verdik. karakolun etrafını sarın, Çıkanı vurun dedik.

Diğer bir aşiretin üyesi de "Bu algı operasyonudur. Fitne üretiyorlar. Aşiretler asla bu oyuna gelmeyeceklerdir" dedi.

İNGİLTERE AŞİRETLERE PARA DAĞITTIĞI İDDİASI

Emekli Albay HASAN Atilla Uğur, verdiği bir röportajda, İngiltere'nin Doğu ve Güneydoğu'daki aşiretlere para dağıttığını iddia etmişti.

İngiltere'nin aşiretlere para dağıttığı iddiasına güvenli uzmanı Mete Yarar, "Bölge halkı hiçbir barikatın arkasında durmadı, PKK'ya destek vermedi, bölünmeye destek vermediler. Evlerini bıraktılar ki güvenlik güçleri PKK'lılara daha rahat operasyon yapsınlar, 500 bin kişi gönüllü olarak evini terk etti. Ben Türkiye'de kim ne para verirse versin hiçbir aşiretin böyle bir hainlik yapacağına inanmıyorum. İçinden hain çıkmaz mı, hainin hain olması için Türk, Kürt, Laz, Çerkez olmasına gerek yok ki. Hainin başına sıfat koymaya gerek yok. Bunu organize edecek bir yapı Güneydoğu Anadolu bölgesinde yok, eğer olmuş olsaydı, barikatlar döneminde yapılırdı." ifadelerini kullandı.